Zonguldak Kent Konseyi tarafından belediyelerin proje üretme konusunda yardımcı olabilmek için bir seminer düzenlendi. Seminerde; FRS Group Yöneticileri Didem Coşkun ve Ülkü Bircan birer sunum yaptılar. Belediye Kültür Merkezi (BKM) Tiyatro Salonu&[#]8217;nda yapılan seminere; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Filiz Güneş, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Melahat Çöğendez, Gülsüm Yılmaz ve davetliler katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, açılış konuşmasında şunları söyledi:

SEZGİN: &[#]8220;2018 YILINA KADAR BELEDİYELERİN ERİŞEBİLİRLİK İLE İLGİLİ YAPMASI GEREKEN PROJELER VAR&[#]8221;

&[#]8220;Belediyelerin proje üretme konusunda nasıl yardımcı olabiliriz diye bir sunum yapacağız. 2018 yılına kadar belediyelerin erişebilirlik ile ilgili yapması gereken projeler var. Uzmanlarımız bu konuda yardımcı olmaya çalışacaklar. Proje üretme konusunda nasıl bir yöntem izlenecek, hem de üretilen projeleri özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı&[#]8217;na iletilip oradan hibe kredileri alınarak nasıl hayata geçirilebilir, bununla ilgili bilgiler aktarılacak. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.&[#]8221;

COŞKUN: &[#]8220;BİLGİ PROGRAMLARIMIZA STK&[#]8217;LARI, BELEDİYELERİ KATARAK BİR ÇALIŞMA SİSTEMİMİZ VAR&[#]8221;

FRS Group Yöneticisi Didem Coşkun, 10 yıldır sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalıştıklarını belirterek, &[#]8220;Bilgi programlarımıza STK&[#]8217;ları, belediyeleri katarak bir çalışma sistemimiz var. Çıkan mevzuatlar doğrultusunda yapılabilecek projelerle ilgili hazırlıklar yapıyoruz. Belediyelerimize ya da STK&[#]8217;larımıza projelerin nasıl hazırlandığı, hazırlık aşamasına gelmeden evvel hangi verilerle yola çıkacağımızı, nasıl bir yol haritası çizeceğimize dair bir takım bilgiler aktarıyoruz. Sonrasında bizimle birlikte yürümek isteyen herkese yardımcı olmak istiyoruz&[#]8221; dedi.

Seminer, Didem Coşkun ve Ülkü Bircan&[#]8217;ın sunumlarıyla devam etti.
Editör: Pusula Gazetesi