Belediyenin sorunlarını anlatan Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal; "En büyük sorunumuz kanalizasyon. Bu sorunu belediyenin kendi imkânları ile çözmesi imkânsızdır. Ayrıca antik kazılarda sadece yazın bir aylık çalışma ile sınırlı kalmaktadır. Bu konuda bir fakülte talebimiz vardır. Su ve yol sorunumuzda bulunmaktadır" dedi.


Toptan ise bu sorunların çoğunun Filyos Projesi kapsamına alındığını söyleyerek; "Bu eksikler sadece burası için geçerli değildir. Zonguldak merkezin bile kanalizasyon sorunu vardır. Yeni bir yerleşim yeri yapmak çarpık kentleşmeyi yeniden yapmaktan iyidir.


Gençler ve çocuklarımızın daha iyi eğitim alması, daha donanımlı ve dünyanın neresinde olursa olsun akranlarıyla yarışabilecek bir duruma gelmeleri temel hedefimiz olmuştur. Onun için çocukların eğitimine daha çok önem veriyoruz. Bütün hedefimiz, insanların yüzünün daha da güldüğü bir Türkiye bırakmaktır. Türkiye her geçen gün daha iyiye gidiyor, büyüyor. Çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine daha çok yaklaşıyor" şeklinde konuştu.


Köksal Toptan, daha sonra Saltukova Belde Belediye Başkanı Adil Düzlü´yü makamında ziyaret etti. Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ile de bir süre görüşen Toptan TOKİ Konutları ve Havaalanı ile ilgili yeni gelişmelerin olduğunu söyledi. Ayrıca Toptan, Düzlü´nün çalışkan ve dürüst bir Belediye Başkanı olduğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi