Konferansa, Kdz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek ve Belediye Meclis Üyeleri, Kdz Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel MHP Gülüç Belde Başkanı Atilla Tarık Semiz ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sinema ve Tiyatro Sanatçısı Mine Bıçakçı&[#]8217;nın verdiği konferanstan keyif aldığını belirterek Ereğli halkı adına teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal konuşmasında şunları söyledi: "Bizde bu konferans sonrası heybemize bir şeyler koyup gideriz. Buradan daha büyük salonlarımız olur. Ereğli&[#]8217;nin sorunlarını tartışırız. Herkes buna katkı sağlar. Bundan böyle zaman zaman Kent Konseyimiz aracılığı ile şehrimize bazı mesajlar vereceğiz. Herkesin içerisinde liderlik vardır. Fırsat bulup onu ortaya çıkaramadan hayattan kopan, hayata veda edenler var. Ben personelime hep şunu söylerim.

Özgürsünüz, özgür konuşun, farklı düşünün. Etkili konuşmak son derece zor. Sizi dinleyen topluma mesaj vermeniz ve sizi dinleyenlerin kulağına bir şeyler sokmanız lazım. Etkili konuşmada ses tonu yüzde 65, beden dili yüzde 35 oranında etki sağlıyor. Etkili konuşmak için çok bilgili olmak lazım. Beyninize müracaat ettiğiniz zaman dolu olmanız lazım.

İyi bir lider işleri doğru yapan değil doğru işler yapandır. Ben doktor olduğuma göre örnek verirsem beyninin her iki yönünü de kullanan lider olur. Ben Ereğli&[#]8217;den şunu isterim. Herkes kendi çapında liderdir. Vardır mutlaka bir yeteneği. Toplumun her kesimini dinlememiz lazım. İyi bir lider çok iyi dinleyendir.

Bugün Avrupa&[#]8217;da insanlar metroda, bankta, hayatın her alanında elinde kitapla dolaşıyor. Sürekli okuyor. Bizim de sürekli okumamız lazım. Bunun için düşündüğümüz bir projemiz var. Çok büyük değil ama Ereğli için çok önemli. Yeni yapılan parkta kitap okuma alanı oluşturacağız. İnsanlar çay içerken kitap okusun. Evinizde okumadığınız kitap varsa toplum faydalansın diye getirin. Okumayan toplum bilgisiz toplum olma yolunda ilerler. Ben toplumun okumaya olan karşı sevgisini arttırmadan yanayım."

Bir vatandaşın sorusu üzerine her mahalleye bir spor alanı oluşturulacağına dikkat çeken Başkan Uysal, Delihakkı mevkiindeki spor alanlarının antreman fabrikası olarak tahsis edilebileceğini söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin&[#]8217;de, hizmet atölyesi olarak adlandırdıkları kent konseyinin ilk faaliyetini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek tüm katılımcılara ve Başkan Uysal&[#]8217;a teşekkür etti.

Ereğlili Sinema Sanatçısı Mine Bıçakçı&[#]8217;da Ereğlili vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kendisini Ereğli halkıyla buluşturan Başkan Uysal&[#]8217;a Kent Konseyi Başkanı Noyan Keskin&[#]8217;e, Esnaf Çalışma Grubu Başkanı İsmet Yazıcıoğlu&[#]8217; na ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Uysal, sanatçı Bıçakçıya günün anısına bir plaket ve çiçek verirken, daha sonra yapılan kokteylde vatandaşlarla birebir sohbet etme imkânı buldu.

Editör: Pusula Gazetesi