Yakup Akkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu telefonla arayarak maden işçisi Ferhat Mankır ile görüştürdü. Kılıçdaroğlu, maden işçisine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ocakta yaşadıklarını anlatan Mankır, ocakta üretim yaptıkları sırada ocak girişinde göçük olduğunu öğrendiklerini söyledi. Mankır, şöyle dedi:

"Göçüğün olduğu yere gittik. Panik yapanlar oldu, ama ne yapacağımızı biliyorduk. Mesela istim (havalandırma) hortumunu kestik havalandırma için. Haberleşmeyi de onunla sağladık. Bu işte biraz tecrübe de var. Bunun kursunu da aldık. Geçen hafta bitmişti kursu. Tabii korktuk. Önce çoluk çocuğun geliyor aklına. Biz içeride garantideydik. Tehlikedeydik ama hayat düşüncesiyle dışarıdakiler bizden daha endişeliydi. Kendi aramızda çoluk çocuğu düşündük. Aile yaşantısını düşündük. Zaman geçmek bilmiyordu zaten. Karanlıktı. Lambalarımızı sırayla yaktık."

Gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da maden kazalarının Türkiye´nin acı bir gerçeği olduğunu vurguladı. Akkaya, "Ne yazık ki her gün böyle kazlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu olay bizleri gerçekten derin üzüntüye boğdu. Aşağıda 9 işçi arkadaşımızın kaldığını öğrenmek zordu. Ama çok şükür onların sağ salim çocuklarına ailelerine kavuştuklarını gördük" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi