Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin Zonguldak’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek, Adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimi kazanamamasının iki sebebi olduğunu söyledi. Sebeplerinin ilkini vatandaşların tatilde olmasına, ikincisini ise sol seçmenin sandığa gitmemesine bağlayan İl Başkanı Hamdi Ayan; 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi´nin Zonguldak’ta ana muhalefet görevini üstlendiğini ifade etti.

Başkan Ayan, konuşmasında şunları söyledi: “Halk iradesi sandıktan çıktı ve tecelli etti. Kazanana başarılar diliyoruz. Ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyoruz. İnşallah vatandaşımız vermiş olduğu bu karardan dolayı ileriye dönük bir pişmanlık yaşamaz. İnşallah Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Sayın Erdoğan eşit bir yönetim sergiler ve herkesin Cumhurbaşkanı olmaya gayret eder. Tabii ki 12 yıllık Başbakanlık sürecinde her zaman yapmış olduğu balkon konuşmalarını bilip sonradan yapmış olduğu yönetim anlayışında bunu göremediğimizden dolayı açıkçası pek böyle davranabileceğine inanmıyoruz. Ama sonuç itibariyle Türk Milleti bir karar vermiştir ve biz bu karara saygı duyarız. Halk iradesi böyle tecelli etmiştir.

“EŞİT OLMAYAN BİR YARIŞTI”

Fakat biz yerelde de siyaset yaptığımızdan dolayı olaya Zonguldak gözüyle bakıyoruz. Bir değerlendirme yapmamız gerekirse; Türkiye geneline bakıldığı zaman, özellikle 30 Mart seçimleriyle kıyaslandığı zaman Zonguldak’ta ciddi bir mücadele verildiği görülmüştür. Burada Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yetkilileri başta olmak üzere dışarıdan bunlara destek verenler ; Zonguldak’ta yüzde 65 naraları atmıştır. Ama Zonguldak’ta yüzde 52 gibi bir sonuç ortaya çıktı. Bu sonucun böyle çıkmasının sebebi; eşit olmayan bir yarış olmasıdır. Sayın Erdoğan, Başbakan kimliğiyle ve devletin imkanlarını kullanarak böyle bir yarışa girdi. O bakımdan yarışın eşitsizliği bu sonuçların oluşmasında etkili olmuştur. Bunun yanı sıra ´tatilciler´ diye adlandırılan ve oy kullanmayan 100 binin üzerinde seçmen vardır. Bu insanlar sandığa gelselerdi, inanıyoruz ki Sayın İhsanoğlu’na oy vereceklerdi. Sonuç; Zonguldak’ta bunun tam tersi olacaktı.

“MHP OLARAK ADAYIMIZIN ARKASINDA DURDUK”

Biz Zonguldak’ta Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhurbaşkanlığı süreci başladığı günden son güne kadar teşkilatlarımızla birlikte adayımızın arkasında durduk. Vatandaşlarımıza gidip, onlardan oy istedik. Özellikle mahalleler bazında gelişen oylara baktığınız zaman; Milliyetçi Hareket Partisi’nin ricaları, istekleri vatandaşımız tarafından karşılık bulmuştur. Yine 30 Mart seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 180 bin oyu vardı. Bugün baktığınızda 177 bin oyu var. Yani bir başarı varmış gibi gösterilse de oyların düştüğünü görüyoruz. Tabi Milliyetçi Hareket Partisi´nin ve Cumhuriyet Halk Partisi´nin de oylarında bir gerileme var. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren Bahçelievler zaten sonucu ortaya koyuyor. Sandıklara gelmediklerini gördük. Yani sandığa gelmeyen seçmenin sol seçmen olduğu ortaya çıkmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi´nin bütün seçmenleri bu seçime gayret gösterdi ve gittiler oylarını kullandılar. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yürüttüğü kampanyaya destek veren vatandaşlarımızla yaptığımız istişarelerde adaya destek verdiler. Merkez İlçe´de 3 bin 500 oyla da Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun önde olduğu görülmektedir. Bunları artık geride bırakmak lazım. Arkadaşlarımız da bunu siyasi olarak değerlendirmesinler. Bu bir Cumhurbaşkanlığı seçimiydi. Türkiye’yi yöneten hükümetlerdir. Yani bizim bundan sonra yapacağımız çalışmalar neticesinde, 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi başarılı olmak zorundadır.

“MHP ZONGULDAK’TA ANA MUHALEFET GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”

Ben yüzde 6 gibi bir oyla Milliyetçi Hareket Partisi’ni devraldım. 30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 12 oldu ve bugün gelinen noktada sandık kurulsa eminim Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak’ta yüzde 20 oy olacaktır. Bunu net olarak söyleyebiliyorum. O zaman da Milliyetçi Hareket Partisi Kurumsal kimliğine kavuşmuş olacaktır. Zonguldak’ın temel sorunları bellidir ve bu sorunlara çözümler bulduğumuz zaman 2015 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak’ta ana muhalefet görevini almıştır. Bizi sevindiren tarafı da budur.

“TALİP OLDUĞUNUZ YERİ KÜÇÜLTEREK BİR YERE VARAMAZSINIZ”

Bunların yanı sıra seçim sonuçlarından sonra arkadaşlarımızın yerli yersiz konuştuklarını görüyoruz.Onlara sormak istiyorum; vicdanları rahat mı? Milliyetçi Hareket Partisi’nin yönetimleri zayıflasın diyerek Adalet ve Kalkınma Partisi´nin adayına işaret verenlerin vicdanlarına sesleniyorum: Talip olduğunuz yeri küçülterek hiçbir yere varamazsınız. Bu şekilde davrandığınız zaman da zaten buralarda yer alamazsınız. Buna milliyetçi, ülkücü hareket müsaade etmez. Arkadaşlarımızın bundan sonra yapacakları çalışmalarda bunlara mutlaka dikkat etmesini istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi mensubu ve üyelerinin tüzükte görev ve sorumlulukları bellidir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi´ni tüzükle yönetiyoruz. Eleştiri yaparlarken önce kendilerine bir bakacaklar; ne yapmışlar, ne kadar hizmet etmişler de böyle bir sonucu eleştiriyorlar. Sonuç olarak Milliyetçi Hareket Partisi yapmış olduğu seçim kampanyalarıyla birlikte vicdanen rahattır. Biz elimizden geleni yaptık. Sonuçların Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi