Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın dile getirdiği kent sınırını büyükşehir belediyesi sınırı haline getiren &[#]8220;bütünşehir&[#]8221; uygulaması kapsamında Zonguldak&[#]8217;ın da yer alması ve bununla birlikte Çaydeğirmeni Belediyesi&[#]8217;nin de kapatılmasının gündeme gelmesiyle birlikte harekete geçen Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş&[#]8217;in ilçe olma yönündeki girişimleri sonuç vermeye başladı.

Çaydeğirmeni ile Beycuma beldelerinin ilçe olma yönünde Belediye Meclisi&[#]8217;nin aldığı 7 Mart 2014 tarihli ilçe olma kararı sonucunda yapılan başvurunun İçişleri Bakanlığı&[#]8217;nda kayıt altına alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak vatandaşlara bilgi veren Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Zonguldak&[#]8217;ın bütünşehir olması halinde tüm belde belediyelerinin kapatılacağının söz konusu olduğunu, bu nedenle de Çaydeğirmeni beldesinin ilçe yapılması yönündeki Bakanlık nezdinde yaptığı girişimin olumlu sonuç vermeye başladığın, söyledi.

Başkan Gebeş, &[#]8220;Beldemizin nüfusu 6 bine yaklaşıyor. Kaldı ki, bu nüfusun altında oldukça çok ilçeler de var. Beldemiz gelişmeye ve sanayileşmeye açık, toplu yerleşim alanlarıyla, borçsuz bir belediye olmamız da ilçe olmanın kriterlerini taşıyor. Bu amaçla belediyemizin kapatılmaması ve ilçe olmak üzere imza kampanya düzenlemiştik. Bakanlık nezdinde yaptığımız girişimin de olumlu olduğu ve bu isteğimizin kayıt altına alındığı da Zonguldak Valiliğimize bildirildi&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi