İftarın ardından konuşan Başkan Uysal, gazetecilerin hem Basın Bayramı&[#]8217;nı, hem de Ramazan Bayramı&[#]8217;nı kutladı.

Gazetecilerin sorduğu, &[#]8220;Yeni belediye binasına ne zaman taşınacaksınız?&[#]8221; ve &[#]8220;Göztepe&[#]8217;de neden inceleme yaptınız?&[#]8221; sorularına da yanıtlayan Uysal, şöyle konuştu:

&[#]8220;YENİ BİNAYA, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDEN SONRA TAŞINACAĞIZ&[#]8221;

"Bir belediye binasının taşınması, tek çatı altında hizmet vermeye başlanması bana göre projelerin en büyüğü. Oraya taşındığımız zaman çok daha organize olarak çalışabileceğiz. Burada çok daha enerjik olacağız. Uygulamak istediğimiz projeleri çok daha hızlı hayata geçirebileceğiz. Muhtemelen 10 Ağustos´tan sonra taşınmaya başlayabiliriz diye düşünüyorum ama ben biraz geniş davranmak istiyorum. 15 Eylül´den sonra, eylül sonuna doğru tam taşınmamızı bitirip orada çalışmaya başlayacağımızı düşünüyorum. Öyle bir şehrimiz olsun ki, gelen arkadaşlar bu şehri bir günde bitiremesin ve konaklasınlar ve ertesi gün kaldıkları yerden devam etsinler. Göztepe´ye yapmaya düşündüğümüz son derece basit bir proje. Daha sonra farklı projelerimiz Göztepe´ye de, Çeştepe´ye de olacak. Göztepe´nin deniz tarafı, Orman İşletmesi&[#]8217;nin olduğu alan... Oradan yukarı doğru dik açıyla giden bir merdiven! Bizim bu tepeleri değerlendirmemiz, insanlarla buluşturmamız lazım. Yüksek merdivenlerden çıkmak insanların her zaman hayalidir. Brüksel´de &[#]8216;Waterloo&[#]8217; diye bir yer var. Oraya giden insanlar merdivenden çıkarlar ve oraya da üç dört turist arabası gelir. Sadece merdiveni çıkmak için. Merdiven çıktıktan sonra yan taraflara seyir terasları yapabiliriz. Yatay bir asansör koyabiliriz ama öncelikle basit ve sade bir merdiven. Çıktıktan sonra tarihi yatırlar, tarihi mirasımız var. Oraları da temizleyerek, canlandıracağız. Ama bu merdiven, en kısa sürede yapılacak."

Başkan Uysal, konuşmasının bir bölümünde, ilçenin güzelliklerinin daha fazla ön plana çıkarılması için basın mensuplarından destek istedi.

İftara, gazeteci ve eşleri ile Türkiye Şampiyonu olan Ereğli Belediyespor Yıldız Kızlar futbol takımı ve teknik heyeti katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi