ZONGULDAK´ta, İsrail´in Gazze´ye yönelik saldırılarını protesto eden grupta bir kişinin Yahudiler aleyhine döviz taşıması diğer eylemcilerin tepkisini çekti. Eylemci kişi, uyarı üzerine alandan ayrıldı.

Madenci Anıtı´nda toplanan yaklaşık 50 kişi, ´Katil İsrail işbirlikçi AKP´ yazılı pankart açtı. CHP İl Başkanı Halil Furat ve bazı derneklerin temsilcilerinin de destek verdiği eylemde slogan ve dövizlerle İsrail protesto edildi. Eylemde ön tarafında, ´Müslüman kardeşin öldürülüyor uyan´, arka tarafında ise ´Lanet Yahudı, kahrolsun İsrail´ yazılı döviz taşıyan bir kişi tepki çekti. Eyleme katılanların uyardığı Zonguldak Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, bu kişinin yanına giderek dövizi indirmesini söyledi. Kaymakçı´nın uyarısının ardından eylemci kişi elindeki dövizle alandan ayrıldı. Kaymakçı, İsrail´de bazı Yahudiler´in de savaşa karşı çıktığını hatırlatarak, "Bu yüzden o dövizi taşıyan arkadaşı indirmesi konusunda uyardık. O da ayrıldı" dedi.

Kaymakçı, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere ABD, Avrupa Birliği ve Arap ülkelerinin önemli bölümünün bu insanlık suçu karşısında kayıtsız kaldığını savunarak, "Ortadoğu´nun hamiliğine soyunan ama bunu yüzüne gözüne bulaştıran AK Parti hükümeti, İsrail´le ilişkileri kesmek yerine 3 günlük yas ilan edip nutuk atmakla yetiniyor" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi