Zonguldak Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yapılan suç duyurusu sonucunda Zonguldak Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, geçtiğimiz Eylül-Ekim aylarından itibaren yapılan uyarılar ve defaten mühürlemelere karşın inşaatın ısrarla devam ettirilmesi, kararın 3 yıl 3 ay hapis olmasında etkili oldu.

TTK ve Hazine arazisine yapılan binada üç kez yapılan mühürlenmelere karşın düğün ve iftar organizasyonları yapmaya devam eden Sami Aydın’ın bu karar sonrası aynı faaliyetlere devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Belediye yetkilileri, TTK Memurlar Derneği Lokali’nin kaçak bölümü hala mühürlü olduğu için hiçbir faaliyetin yapılamayacağı görüşünde.

TTK NEDEN İPTAL ETMİYOR?

TTK yönetiminin asıl kiracı konumundaki Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası ile olan sözleşmeyi sonlandırıp sonlandırmayacağı merak ediliyor. Sözleşme gereği yönetimin kiraladığı arazi üzerinde izin vermediği yapılaşma için sözleşmeyi sonlandırması gerekiyor. Aksi takdirde TTK yönetimi de suça iştirak etmiş oluyor. TTK yöneticileri, her ne kadar kabul etmese de, Sami Aydın’ın yakın çevresine, “Genel Müdürüm Burhan İnan ‘yapabilirsin’ dediği için yaptım” dediği ileri sürülüyor. Merak edilen başka bir konu ise, Dernekler İl Müdürlüğü’nün TTK’dan kiralanan alan dışındaki faaliyete sessiz kalıp kalmayacağı…

Editör: Pusula Gazetesi