Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, dün akşam Soğuksu Polis Merkezi önünde kafasına silah dayayan Ş.Y.’nin, “Karakolda evrak yok” iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

Cezaevinden yeni çıkan Ş.Y., denetimli serbestlik kapsamında haftada dört kez karakola imza atması gerekiyordu. Ş.Y., dün imza atmak için gittiği karakolda, ´Evrak yok´ denilerek geri çevrildiğini iddia etmişti. Tekrar cezaevine girme korkusu yaşayan Ş.Y., karakolun önünde kafasına silah dayamıştı. Ş.Y., vatandaşlar ve gazeteciler tarafından zor ikna edilmişti.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ise, Ş.Y.’nin basında yer aldığı gibi, “Evrak yok” iddiasının asılsız olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“7 Temmuz 2014 günü saat 18.30 sıralarında İlimiz Soğuksu Polis Merkezi Amirliği’ne gelerek müracaat eden ve sonrasında olay çıkartan, denetimli serbestliğe tabi Ş.Y. adlı şahısla ilgili yapılan ön inceleme sonucunda, daha sonra basın organlarında da yer alan iddiaların asılsız olduğu anlaşılmakla birlikte; konunun ayrıntılı olarak incelenmesi için ayrıca adli ve idari takibat da başlatılmıştır.”

Editör: Pusula Gazetesi