Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi 2013-2014 Akademik Yılı Yemin Töreni, önceki gün Merkez Kampüs Spor Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Törene; Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, BEÜ Senato üyeleri, akademik ve idari personel ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.
Törenin başlangıcında Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarının verdiği konserde seslendirdiği sevilen eserler davetlilerden büyük beğeni topladı.
Törende mezunlar adına Fakültenin 2014 Dönem Birincisi Merve Beyza Çetin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Rektör Vekili Prof. Dr. Muhlis Bağdigen birer konuşma yaptılar.
Dönem birincisi Merve Beyza Çetin, konuşmasında, altı yıl süren zorlu bir eğitim sürecinin ardından hekimlik mesleğini elde etmelerinde emek veren hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, &[#]8220;Genç Meslektaşlarım&[#]8221; diyerek hitap ettiği genç mezunlara meslek yaşamlarında başarılar diledi. Prof. Dr. Aydın, ayrıca, öğretim üyelerine ve mezunların ailelerine de emek ve destekleri dolayısıyla teşekkür etti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Tıp Fakültesi&[#]8217;nin gerçekleştirilen yatırımlar ve artan öğretim üyesi sayısı ile her geçen büyüdüğüne dikkat çekerek, &[#]8220;Bilgi ve donanımlı hekimleri sağlık ordusuna kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Mezunlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Öğretim üyelerimize Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Aydın&[#]8217;ın şahsında teşekkür ediyorum. Evlatlarını bizlere emanet eden ve onların eğitimi için her türlü fedakârlığı yapan aileleri kutluyor ve teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Tıp Fakültesi 2014 dönemini derece ile bitiren öğrencilere plaket ve armağanlar takdim edildi. Ödül ve plaketler, dönem birincisi Dr. Merve Beyza Çetin&[#]8217;e, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, dönem ikincileri Dr. Oğuz Arı ve Dr. Zehra Demirbaş&[#]8217;a, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dönem üçüncüleri Dr. Ali Gökberk Köksal ve Dr. Öznur Adıgüzel, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır tarafından takdim edildi. Dönem birincisi Dr. Merve Beyza Çetin, derece alan arkadaşları eşliğinde okul kütüğüne birincilik plâketini çaktı.
Törende ayrıca Acil Tıp Hekimleri Derneği tarafından geleneksel olarak seçilen &[#]8220;Yılın İntörn Doktoru&[#]8221; ödülünün 2014 yılı sahibi olan Dr. Uğur İnam teşekkür belgesi ve plâketini Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya&[#]8217;dan aldı. Ödül töreninin ardından öğretim üyeleri tarafından mezunlara diplomaları verildi.
Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ülkü Özmen eşliğinde &[#]8220;Hekimlik Yemi&[#]8221;ni eden mezunların kep atmaları ve coşkularını aileleriyle paylaşmalarının ardından düzenlenen kokteyl ile tören sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi