Gazetemiz Sahibi Ali Rıza Tığ’a, “Sen yazma yeter. Ben Sermet Ağabeyle konuştum. Halkın Sesi de yazmayacak” dedikten sonra Pusula’nın yayınlarını sürdürmesi, Sami Aydın’ı çıldırttı. Diğer gazetelerin bu olaya duyarsız kalması, Sami Aydın’ı cesaretlendirdi. Eksik verdiği abone parasını bile rüşvet olarak adlandırdı. Ama biz bu şantaja boyun eğmeyeceğiz.

Pusula Gazetesi, bugüne kadar hiçbir kişi ve kuruma şantaj yapmamıştır. Zonguldak’ta etkinliği herkes tarafından bilinen, internet sitesi aracılığıyla on binlerce okura ulaşan bir yayının böyle küçük şantaj ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelmesi, hayatın olağan akışına bile aykırıdır. İddiaları şiddetle reddediyoruz.

Pusula, Zonguldak ve Bartın’da resmi alan iki gazeteye sahip. Nisan ayında Zonguldak ve Bartın’da toplam 32 bin liralık resmi ilan faturası kestik. Mayıs ayında ise, bu rakam 51 bin lira oldu. Diğer reklam ve abone gelirlerimiz hariç. Bu gazetenin vergi-sigorta-icra-haciz problemi de yok. Yani geçinme kaygımız da yok.

Zonguldak’ta geçinme kaygısı olan tek gazete, Mustafa Özdemir’in ortağı olduğu Halkın Sesi’dir. Halkın Sesi Gazetesi’nin resmi ilan gelirleri Davut Acar tarafından temlik altındadır. Erdoğan Demir başta olmak üzere birçok icra takibi vardır. Gelirinin kaynağını gösteremez. İnanmıyorsanız denetleyin…

Editör: Pusula Gazetesi