Zonguldak Belediyesi ile özel halk otobüs işletmecisi Ar-Tur Taşımacılık arasında yaşanan restleşme sürüyor. Özel halk otobüsü işletmesi Ar-Tur Taşımacılık, yolların bozuk olması nedeniyle Dilaver 320-420 ve Kırat seferlerini iptal ettiğini duyurmuş, Zonguldak Belediyesi de bu güzergahlara sefer yapılmadığı için firmaya ceza kesmişti.

Karşı atağa geçen Ar-Tur Taşımacılık, zarar ettiği gerekçesiyle özel halk otobüslerine ücretsiz binen Zonguldak Belediyesi personeli, engelli, basın ve gazilerin kartlarını iptal ederken, Kozlu Belediyesi özel halk otobüsleriyle rekabet etmek amacıyla da Zonguldak-DemirPark arası ücretini de 50 kuruşa indirdi.

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi Akın Kavi, bu uygulamaların suç olduğunu, fakat başka çaresinin kalmadığını belirterek, “Belediye Başkanı ne zaman adam olup kanunları uygulamaya başlarsa, o zamana kadar bu uygulamalarımız devam edecek” dedi.

Kavi, konuşmasında şunları söyledi:

“Yasalara uygun değil, ama belediye başkanı yasayı dinlemiyorsa, benim de yasayı dinleyecek kadar param yok. Benim işverenim buna göz yumuyorsa, ben ne yapabilirim? Suç işliyoruz, ama bu suçun sorumlusu belediye başkanıdır. Ben değilim. Vatandaş küfür ettiği için telefonlarımızı kapatmak zorunda kaldık. Bununla ilgili ben şikâyetlerimi de yaptım. Belediye Başkanının bu saatten sonra bana karşı yapacağı her şey bilinçlidir.”

Ar-Tur Taşımacılık tarafından özel halk otobüslerine asılan duyuru şu şekilde:

“Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yürürlükteki mevzuatlara aykırı ve keyfi uygulamaları nedeniyle ilçe araçlarıyla rekabet edemeyecek duruma gelmemiz nedeniyle Zonguldak Belediye Başkanlığı’ndan alınan tüm ücretsiz kartlar (personel-engelli-basın-gazi vs) 18 Haziran 2014 tarihinden itibaren geçerli olmayacaktır. Binişler ücretli olacaktır. Bu husustaki şikâyetlerinizi Zonguldak Belediye Başkanlığı’na bildirmeniz önemle rica olunur.”

Editör: Pusula Gazetesi