TTK Memurlar Derneği Lokali Müsteciri Sami Aydın’ın yaptığı ve hakkında yıkım kararı bulunan üç katlı kaçak binayla ilgili Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile çok sayıda Belediye Meclis üyesi arasındaki görüş ayrılığı giderilemedi.

Sami Aydın’ın elinde Belediye Başkanı Akdemir hakkında çok özel görüntüler ve konuşma kayıtları bulunduğu için köşeye sıkıştığı, bu nedenle kaçak yapının yıkılması konusunda çekimser kaldığı yönündeki iddialar dikkat çekiyor.

Başkan Akdemir’in kaçak bina konusunda baştan beri devam eden tavizkar tutumu nedeniyle geçtiğimiz günlerde Zonguldak Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkanvekili Tahsin Erdem istifa etmişti. Erdem, Sami Aydın’ın kendisini telefonla arayarak, hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, çok sayıda Meclis üyesi de kendisine destek vermişti.

Tahsin Erdem’e destek için karakola gelmek istemeyen Başkan Akdemir’in ise, bir Meclis üyesinin, “Bugün karakola gelmiyorsan, belediyeye de gelme” yönündeki resti nedeniyle Başkan Akdemir’in karakola gelmek zorunda kaldığı ileri sürüldü.

Sami Aydın’ın TTK ve Hazine arasında trampa yaptırarak, kaçak binasını kurtarma çabası devam ederken, yıkımın ise bilinçli olarak sürekli geciktirildiği iddia edildi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in yurtdışında bulunduğu sırada binanın yıkılmak istenmesine rağmen engellendiği de iddialar arasında...

CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Meclis üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılığı, CHP Genel Merkezi’ne de taşındı. Sami Aydın’ın kaçak binası nedeniyle CHP içinde yaşanan görüş ayrılığından Genel Merkez de rahatsız.

Başkan Akdemir’in tutumundan rahatsız olan Genel Merkez yöneticilerinin yaşananlarla ilgili, “Partiyi böyle olaylarla yüz göz etmeyin. Yasa ne diyorsa, onu uygulayın” şeklinde uyarıda bulunduğu öğrenildi.

CHP Kulislerinde konuşulan başka bir iddia ise Sami Aydın´ın CHP örgütüne yönelik sorunun çözülmesi karşılığında çeşitli vaatlerde bulunduğu yönünde...

Kaçak inşaatın başladığı seçim döneminde partinin burada yaptığı etkinliklerin parasını verip vermediği de merak ediliyor...

Bir parti yöneticisinin CHP´nin ve Başkan Akdemir´in Sami Aydın ile olan ilişkisinin detayları hakkında genel merkeze bir mektup yazdığı öğrenildi...

İsmini vermek istemeyen bir parti yöneticisi; "Biz AKP´nin benzer ilişkilerini bu kadar eleştirirken koskoca CHP´yi böyle bir olayla yüz göz edemeyiz. Kim ne yaptıysa kim ne karşılığında hangi vaatte bulunduysa kendi günahını temizlemeli" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi