DSP´nin iktidar olduğu dönemde genelevi Acılık´tan taşıyamayan İsmail Eşref´in Ak Parti´nin desteğini alarak bu işi başarması bekleniyor.


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Acılık´ta faaliyet gösteren genelevin Ankara Karayolu üzerinde bulunan Köpek Bakımevi´nin arkasındaki boş alana taşıyacağını söyledi.


Pusula´ya konuşan Başkan İsmail Eşref, "Acılık Caddesi için yeni çalışmalarım var. Acılık semti yapacağımız hizmetlerde değer kazanıp şenlenecek. Görevim boyunca hep esnaflarımıza değer verdim ve önlerini açmaya çalıştım. Bayanlar Acılık Caddesi´ne rahatlıkla giremiyor. Bunun bilincindeyiz. Önceki görev sürecimde Acılık´taki genelevi kaldırmak için çalışmalar başlatmıştım. Genelevin kaldırılması için yerde bulmuştum. Tespit ettiğimiz bu yerde Gökgöl Tüneli´nin etrafından geçen servis yolunun bulunduğu bölgede yer alıyordu. O dönemin Orman Bakanı Nami Çağan´dı. Bakan Çağan´a dedim ki, ´Ben bu tünelin çıkışına tesis yapmak istiyorum.´ Adını da sosyal tesis olarak koyacaktık. Acılık´taki o görüntüyü oraya taşıyayım demiştim. Bakan Nami Çağan kulağıma eğilerek bana ´Kanunlarımın etrafında dolaşma´ dedi. Bana orayı taşıttırmadı. Ben bir daha uğraşmam dedim. O dönem benim bakanım bana bunu yaptırmazsa, ben şimdi ki bakana bunu nasıl yaptırırım. Biraz zor yaptırırım diye düşünüyorum. Ama yine yer bulacağım. Uğraşmam dedim ama yeni orayı taşımayı düşünüyorum. Bir yer daha buldum. Hayvan Barınağı&8217;nın arkasında bir yer var. Belki oraya taşıyabiliriz diye düşünüyorum ama henüz araştırıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi