Kurtuluş Savaşı’nda kağnılarla İnebolu’dan Ankara’ya cephane taşımak için kullanılan tarihi İstiklal Yolu’nu canlandırmak için gerçekleştirilen “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü”, İnebolu-Kastamonu arasında gerçekleştirildi.

Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal başkanlığında bu yürüyüşe Zonguldak´tan 14 kişi katıldı. Zonguldaklılar, yürüyüşü başarı ile tamamlayarak, Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil ettiler.

Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilcisi Nuri Erkal, yaptığı açıklamada, “İstiklal Yürüyüşü, önemi ve işlevlerinin çeşitliliği ve karınca ordusu efsanesi ile milli mücadelede cephe gerisi güzergahlarının ana yolu olma payesini hak eden İnebolu-Kastamonu hattını cephe gerisini temsilen bir nişandır. İnebolu ve Kastamonu halkı, deniz yolu ile gelen cephaneyi, kadın-erkek, yaşlı-genç demeden büyük zorluklar altında cepheye naklini sağlamıştır. Kahramanlıkların anılması ve bu mücadeleyi yapan kahramanların anılarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için her yıl İnebolu-Kastamonu arası 95 kilometrelik yol, çeşitli illerden katılan doğa yürüyüşçüleri tarafından yürünüyor. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce koordine edilen ve Kastamonu Valiliği’nce desteklenen 8’inci İstiklal Yürüyüşü, bu yıl 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. İnebolu’dan Kastamonu´ya 95 kilometrelik ve 4 gün süren yürüyüşe yaklaşık 300 kişi katıldı. Bu anlamlı Atatürk ve İstiklal Yürüyüşü’ne, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen dağcılık kulüpleri ile birlikte katılan Herkes İçin Spor Federasyonu Zonguldak İl Temsilciliği olarak Zonguldak’ı başarıyla temsil ettik” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi