Gaziantep Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 3 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen “10’uncu Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nda Bülent Ecevit Üniversitesi’ni temsil ederek Türkiye birinciliği kazanan Karaelmas TÖMER öğrencileri ve öğretim elemanları, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyaret ettiler.

Önceki gün gerçekleşen ziyarete, yarışmada BEܒyü temsil eden öğrenciler Bosna Hersekli Dzenana Salaka, Mısırlı öğrenci Haki İsmaili, Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Musa Demir, Yrd. Doç. Dr. Osman Arıcan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Özer ile Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencisi Abdulkadir Damar katıldılar. On yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen “Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”nda geçtiğimiz yıl da tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik elde eden Karaelmas TÖMER’i elde ettiği başarılar için tebrik eden Prof. Dr. Özer, yarışmada birincilik elde eden öğrenciler ile TÖMER okutmanlarına taşınabilir bilgisayar hediye etti.
Türkiye birincisi olan Dzenana Salaka, ziyarette, Rektör Özer’e kendilerine gösterilen ilgi ve eğitim olanakları için teşekkür ederek, “Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencisi olmadan önce böyle güzel bir üniversitede eğitim alacağımı tahmin etmiyordum. Burada karşılaştığımız ilgi, aldığımız eğitim, tüm üniversite personelinin bize olan sıcak yaklaşımları bu başarıyı beraberinde getirdi. Bizler Bülent Ecevit Üniversitesi’nde okuyan uluslararası öğrenciler olarak, burada kendimizi yabancı bir ülkede gibi hissetmiyoruz. Karaelmas TÖMER’de aldığımız eğitim, bizleri kısa sürede Türkçeyi konuşan, anlayan ve Türk dili ile yazı yazabilen bireyler haline getirdi. Yarışmada aldığımız derece de bu durumun en güzel ispatı bence. Ben hem kendi adıma, hem de arkadaşlarım adına bize bu imkânları sağladığı için Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e çok teşekkür ediyor ve bu birinciliği kendilerine armağan ediyorum” diye konuştu.
Dzenana Salaka’nın ardından söz alan Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman ise, “10’uncu Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması”na katılırken geçen yıl elde edilen birincilik derecesinin baskısını üzerinde hissettiklerini, ancak bu yıl aynı başarıyı tekrarlayacaklarına inançlarını yitirmediklerini vurgulayarak, “Tüm ülke çapında üniversitelerde Türkçe öğretimi yapan merkezlerin katılımıyla gerçekleşen bir yarışmada üniversitemizin ismini ilk sıraya yazdırmaktan onur duyuyoruz. Karaelmas TÖMER yönetimi olarak, öğrencilerimizin aldıkları dil eğitimi üzerinde titizlikle duruyoruz. Elde ettiğimiz bu derece uluslararası öğrencilerimizin aldıkları eğitime metot, materyal ve içerik olarak gösterdiğimiz hassasiyetin en güzel karşılığı oldu. Bu başarıda öğrencilerimizin, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinin, okutmanlarımızın ve uluslararası öğrencilerimizin yarışmaya hazırlanmasında emek veren gönüllü öğrencilerimizin büyük katkı ve emekleri var, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Asıl teşekkürü ise her durumda bizlerin yanında olan ve Karaelmas TÖMER’e kuruluşundan bugüne büyük destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e sunuyorum” dedi.
Karaelmas TÖMER’in iki yıl üst üste Türkiye birinciliği kazanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Mahmut Özer ise, şunları söyledi:

“Bülent Ecevit Üniversitesi, tüm akademik birimlerinde olduğu gibi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinde yürüttüğü başarılı çalışmalarla adından söz ettirmeyi sürdürüyor. Karaelmas TÖMER’in 10’uncu Karamanoğlu Mehmet Bey’i Anma ve TÖMER’ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması’nda elde ettiği Türkiye birinciliği derecesi, bu başarıların en önemlilerinden. Kurum ya da birimlerin kısa süre içerisinde yapılanmalarını tamamlayarak rüştünü ispat eden işlere imza atmasını son derece önemsiyor, bu başarıları gerçekleştiren herkesi tebrik ediyorum. Karaelmas TÖMER yönetimi, öğrencisi, öğretim elemanları ile bütünlük içerisinde ve adanmışlık duygusu ile çalışarak bu başarıya uzandılar. Bu tip organizasyonlara katılmak, üniversitemizin ismini buralarda temsil ederek duyurmak kurumsal kimliğimize ve marka değerimize büyük katkı vermektedir. Üstelik elde edilen başarıların sürdürülebilir olması, bu başarıların sağlam temeller üzerinde yükseldiğini göstermektedir. Eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamasının ikinci yılında üniversitemize ikinci kez Türkiye birinciliğini getiren Karaelmas TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gül Banu Duman’ın şahsında tüm yöneticilere, öğretim elemanlarına, yarışmada üniversitemizi temsil eden öğrencilerimize ve bu öğrencileri yarışmaya hazırlayan gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”
Editör: Pusula Gazetesi