Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Öğretmen Lisesi, ilk mezunlarını verdi. Kültür ve Sanat Merkezi&[#]8217;nde düzenlenen mezuniyet törenine; Garnizon Komutan Vekili Ruhu Çevik, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ve Yönetim Kurulu üyeleri, TSO Meclis Başkanı Erdoğan Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, okul müdürleri veliler katıldı.

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan okulun 2010 yılında eğitim öğretime başladığını ve kısa sürede ilçenin en başarılı okulları arasına girdiğini ifade eden Okul Müdürü Recep Bayar, &[#]8220;Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi olarak ilk mezunlarımızı vermenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. 2010 yılında &[#]8216;Çaycuma Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217; adıyla açılan okulumuz, 2012 yılında Çaycuma TSO tarafından yaptırılan yeni binasına taşınarak &[#]8216;Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217; adını almıştır. Eğitim hayatımıza okul binamızı kazandıran ve bizi her zaman destekleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ve Yönetim Kurulu üyelerine bir kez daha teşekkür ederim. Okulumuz, 2010 yılında Yeşiltepe Mahallesi&[#]8217;nde geçici binada 60 öğrenci ile öğretime başladı. 2011-2012 öğretim yılında 75&[#]8217;inci yıl İlköğretim Okulu&[#]8217;nda ikili öğretim yaptık. 2012&[#]8217;de okul binasının bitmesiyle kendi binamızda eğitime devam ettik. Bazı zorluklar vermiş olduğumuz eğitimi etkileyemedi. Sosyal, sportif alanlarda ve sınavdaki başarılarımızla verdiğimiz eğitim derecesini göstermektedir. Okulumuz açıldığı günden bu güne bölgelerimizin en güzide okullarından biri haline gelmiştir. Bu sene mezun olan 61 öğrencimiz YGS&[#]8217;de almış oldukları yüksek puanlarla başarısını göstermiş, yükseköğretimi kazanmalarındaki büyük başarı ile göstereceklerdir. Sizleri mezun ederken sizlerden ayrılmanın burukluğunu duyuyor, topluma eğitilmiş insanlar katmanında sevincini yaşıyoruz. Sizlere bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyor her şeyin gözlünüzce olmasını temenni ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Okulu yaptıran ve eğitim-öğretime açıldıktan sonra da desteğini sürdüren Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık&[#]8217;a öğrenciler teşekkür ederek, şilt verdiler.

2010 yılında dönemin Valisi Erdal Ata ile okul protokolü imzaladıklarını belirten Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, &[#]8220;Odanın en büyük eseri, bu okuldur. Okul, eğitim-öğretime başladıktan sonrada hiç bir zaman desteğimizi esirgemedik. Mezun olan öğrencilerimiz eğitim için Türkiye&[#]8217;nin neresine giderlerse gitsinler her zaman yanlarında olacağız&[#]8221; dedi.

Okul öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterilerinin ardından dereceye giren öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi.

Çaycuma TSO Anadolu Öğretmen Lisesi&[#]8217;nin ilk mezunları olma gurunu yaşayan 61 öğrenci, kep fırlatarak mezuniyetini aileleri ile paylaştı.

Editör: Pusula Gazetesi