Saygı duruşuda bulunulması ve İstiklâl Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından Okul Müdürü İlker Okumuş, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

&[#]8220;1992 yılında Çaycuma Anadolu Lisesi adıyla kurulan okulumuz, 1993 yılında Yurtbay Eğitim Vakfı tarafından yaptırılan yeni binasına taşınarak Oktay ve Olcay Yurtbay Anadolu Lisesi adını aldığı o tarihten bu güne gelinceye kadar bölgemizin en güzide okullarından biri haline geldi. 22 yıllık bu süreçte ilçemizde kaliteli eğitimin öncüsü olarak öğrencilerimizi yükseköğretim kurumlarına göndermiş olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte bizi her zaman destekleyen Emel-Zeki Yurtbay&[#]8217;a bir eğitimci olarak eğitime katkılarından dolayı sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ederim.&[#]8221;

Okul birincisi olan Yasemin Yol, mezuniyet nişanını çakarak, bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere plaketleri verildi. Okul birincisi Yasemin Yol&[#]8217;a plaketini Emel Yurtbay, okul ikincisi Selin Hande Cebeci&[#]8217;ye plaketini işadamı Zeki Yurtbay, okul üçüncüsü Yasemin Ünal&[#]8217;a plaketini Seyfettin Ceylan verdi. Törende ayrıca Okul Öğrenci Meclis Başkanı Tolga Cenk Alanya&[#]8217;ya da Bartın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Ceng tarafından plaket verildi.

Programda daha sonra, okuldan mezun olan 81 öğrencinin diplomaları sınıf rehber öğretmenleri Sema Özcan, Şengül Ekin Gebeş, Nurgül Savtekin ve Cemil Durguncu tarafından verildi. Okul Müzik Kulübü de izleyicilere mini bir konser sundu. Mezun olan tüm öğrencilerin birlikte seslendirdiği şarkının ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla tören sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi