Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu&[#]8217;nun mezuniyet töreni önceki gün Çaycuma Şehir Stadyumu&[#]8217;nda gerçekleştirildi.

Törene, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Çaycuma Belediye Başkanvekili Mehmet Özdal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven, Prof. Dr. Muhlis Bağdigen, Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, ADD Şube Başkanı Şeref Köktürk, Çaycuma Yüksek Öğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir, akademik ve idari personel, daire müdürleri ile öğrencilerinin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Çaycuma Meslek Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. Hikmet Yazıcı, Manisa Soma&[#]8217;da maden kazasında hayatını kaybeden işçilerimize Allah&[#]8217;tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Yazıcı, &[#]8220;Biz, 18 Aralık 2010 yılında eğitim bayrağını devraldığımızda, akademik ve idari personelimizle Çaycuma MYO&[#]8217;yu tercih edilebilir bir kurum haline getirmek için var gücümüzle çalışmak hedefi ile yola çıkmıştık. Geçen 4 yıllık süre içinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer&[#]8217;in, hayırsever Çaycuma halkının desteği olmak üzere, bu hedefe ulaşmanın hayal olmadığını gördük. Sürekli bir gelişim içinde olan Meslek Yüksek Okulumuzda eğitim öğretimin kalitesinin artması hem de ihtiyaç duyulan ve cazip olan yeni programların açılışının yapılmasıyla büyüme gerçekleştirilerek yeni akademik birimleri kampüsümüze kazandırdık. Bu bağlamada, 2010 yılında 6 bölüm altında 7 programda 690 öğrenci ile aktif olan Meslek Yüksek Okulumuzun, bugün 8 bölüm altında 18 programda bin 877 aktif öğrencisiyle eğitim-öğretim çalışmalarını devam ediyor. Bizim için çok önemli olan 664 öğrencimizi mezun etmenin büyük gururunu yaşıyoruz&[#]8221; diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ise, gelişmeye en müsait kampüsün Çaycuma olduğunu belirterek, &[#]8220;Çaycuma Kampüsümüz, son yıllarda hem fiziki yapısı, hem de insan kaynakları açısından olağanüstü bir gelişmeye ve büyümeye tanık oluyor. Çok sayıda yeni program açılmış, öğrenci ve öğretim elemanı sayısında çok büyük artışlar gerçekleştirilmiştir. Büyük çevre düzenlemeleri yapılmış, yeni eğitim binaları ve laboratuarlar hizmete alınmıştır.

Sizler üzerinize düşen tüm görevleri yerine getirerek, zorlu pek çok sınavın ardından mezun olmaya hak kazandınız. Asıl sınavınız ise şimdi başlıyor. Artık hayat, biz hocaların yaptığı gibi önce ders verip, sonra sınava çekmeyecek. Tam tersine, her gün sınava çekecek ve sonra o sınavdan dersler çıkarmanızı bekleyecek. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum. Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin sizlere büyük ihtiyacı var. Bu bağlamda pek çok yeni sorumluluk sizleri beklemektedir. Sizlerin aldığınız eğitimle ve bundan sonra edineceğiniz bilgi ve tecrübeyle, her türlü sorumluluğun üstesinden geleceğinize gönülden inanıyorum. Yeni yaşamlarınızın daima başarı ve mutluluk getirmesini diliyor, yolunuz ve bahtınız açık olsun&[#]8221; diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ilgi ile izlendi. Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediye takdim edilirken, topluca yemin eden 664 öğrenci 10&[#]8217;uncu Yıl Marşı eşliğinde kep fırlattı. Türkiye&[#]8217;nin dört bir tarafından gelen veliler de, çocuklarının sevincine ortak oldu.

Editör: Pusula Gazetesi