Programda öğrenciler, günlük hayattaki beden duruşunda, monotonlaşmış hareketlerde, kendini ifade etmekte kullanılan jestlerde yaşanan gerginliğin derecesine bağlı olarak oluşmuş uyumsuz ve kısıtlanmış kalıpların serbest bırakılmasını sağlayacak dansın ve müziğin iyileştirici gücüyle tanışırken, Fizyoterapist Halit Nart ve Fizyoterapist Mustafa Cemali yönetiminde gerçekleştirilen etkinlik sayesinde sınav döneminin gerginliğinden uzaklaştılar.

Yüksekokul bahçesinde kurulan dev minder üzerinde gerçekleştirilen terapi, şu bölümlerden oluştu: Vücudumuzu tanıyalım, egzersiz ve faydaları, dans terapi, müzik terapileri ve insan bedenine etkileri. Uygulama: Dans terapi ile ısınma, klinik pilates ile yoğun egzersiz temposu, müzik terapi ile negatif dışavurum ve pozitif olumlama, müzik ile doğaçlama dans koreografisi, kendini selamlama, kapanış.

Etkinlik hakkında bilgi veren Fizyoterapist Halit Nart, &[#]8220;Dansın sağaltıcı ve yaratıcı gücü kişinin algısını ve bakış açısını değiştiren ve dönüştüren bir araçtır&[#]8221; dedi. Dansın, kişilerin kendini fark etmesine, dönüşmesine, duygusal, zihinsel ve fiziksel sorunların bütünsel olarak iyileşmesine olanak sağladığının altını çizen Halit Nart şunları söyledi:

&[#]8220;Kişi, kimseyle yarışmadan, kendini ifade etmek için spontane hareketlerle varlığının otantik özellikleri ve özgün yanlarını keşfetmeye ve onların farkına varmaya başlar. Dans Hareket Terapisi, sözlerin ötesine geçerek, kişinin varlığının dört boyutu olan beden, zihin, ruh ve tinselliği ile birlikte uyumlu hareket etmesini sağlayan bir deneyim sunar.&[#]8221;

Fizyoterapide müziğin önemine değinen Fizyoterapist Mustafa Cemali ise şöyle konuştu: &[#]8220;Müzik terapi ise, bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve zihinsel ihtiyaçlarını karşılamada müziği ve müzik aktivitelerini kullanan uzmanlık dalıdır. İnsan yaşamında etkili ve güçlü bir iletişim aracı olan müzik, yalnızca ruhsal yapının kötü olduğu durumlarda değil, iyi olduğu durumlarda da insanı etkilemektedir. Müzik kendine özgü dili, yapısı ve anlatım öğeleriyle insanın duygu ve düşüncelerine seslenmektedir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi