Bir süredir Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk kanalıyla Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu’nu ve Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin’i görevden aldırmak için çaba gösteren CHP İl Başkanı Halil Furat bu çabalarının dozunu artırdı.

Furat her iki ilçe başkanıyla ilgili düşüncesini çekek sohbetlerinde dile getirdi.

CHP’nin Zonguldak ve Çaycuma Belediyesi Başkanlığını kazanmasının ardından örgütler için ‘Başarısız’ diyemeyen Furat’ı bu kadar öfkelendiren ise Başoğlu ve Şahin’in 22. Dönem Milletvekili Harun Akın ile birlikte seçim sonrası kazanan belediyelere yaptıkları ziyaretler.

Çaycuma ilçe Başkanı Umut Başoğlu ilçe de ve il ilçe arasındaki tartışmanın son bulması için ilçe örgütünün olağanüstü kongreye gitmesi yönünde görüş alış verişinde bulunmak için toplantı yapmış ancak genel merkezin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi olağanüstü kongreye sıcak bakmaması nedeniyle bu yönde bir karar alınamamıştı.

Başoğlu’nun Harun Akın ile katıldığı gezilerin ardından Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve İl Başkanı Halil Furat Başoğlu ile toplantı yapmış, o toplantıda Harun Akın ve Şerafettin Turpçu’nun partiyi bölmek istediklerini ileri sürecek kadar ileri gitmişlerdi.

Her ilçe başkanının Akın ve Turpçu ile görüşmesini istemeyen Furat ve Köktürk, Haberal’ın da desteğini alarak her iki ismi partiden uzaklaştırmak istiyor.

Konunun yarınki İl Yönetim Kurulu Toplantısı´nda gündeme gelmesi bekleniyor...

Editör: Pusula Gazetesi