Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez, Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve Alaplı ilçe başkanlarını yanına alarak 7 Haziran´da İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ereğli İlçe başkanı toplantıya katılmadı. Ama yönetimden en az 15 kişi salondaydı.


Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Hamdi Uçar, "Eğer gerçek dava adamıysanız, hizmet etmek için bu yola koyulmuşsanız, karşılık beklemeden, kırmadan, dökmeden bu işi yapmalısınız. 2011´de yapılacak seçimlere 7 Haziran akşamı başlayacağız" dedi.


Uçar, şöyle konuştu: "Ak Partinin başarısı için gecemizi gündüzümüze katacağımızı biliniz. Allah inşallah 7 Haziran´da mahcup etmez ve başarıya ulaşırız. Bundan sonraki süreçte de Ak Parti´nin bayrağını zirveye taşımak bizlere nasip olur"


Hangi ilçenin kaç delegesi var?


Merkez: 185


Ereğli: 162


Çaycuma: 92


Devrek: 78


Alaplı: 55


Gökçebey: 28


Toplam: 600


Not: Bu tabloya göre Hamdi Uçar´ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.



Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, 7 Haziran´da yapılacak İl Kongresi´nde aday olduğunu açıkladı.


İl Başkanlığı´nda basın toplantısı düzenleyen Hamdi Uçar´a destek vermek üzere çok sayıda delege partiye geldi.


Toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Genel Meclisi üyeleri, Zonguldak Belediye Meclis Üyeleri, parti kurucuları, il ve merkez ilçe yöneticileri, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Gökçebey İlçe Başkanı Zeki Ustaoğlu, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu katıldı.


Alkışlarla salona giren İl Başkanı Hamdi Uçar, uzlaşma çabalarının sonuçsuz kalması ve genel merkezin il kongresi takvimini kesinleştirmesinin ardından adaylığını ilan ettiğini açıkladı. Uçar şöyle konuştu:


Tek liste istiyorduk


Bugün önemli ve özel bir gün. Teşkilatlarımızın yerel seçimi, ardından genel merkezimizin tespit etmiş olduğu takvim açıklandı. 7 Haziran itibariyle inşallah il kongremizi Ak Parti´ye yakışır bir şekilde, coşku dolu bir kongre yaşamak için kolları sıvadık. Bu süreç gerçekten çok önemli. Bu süreç hem teşkilatlarımızı hem partimizi hem de Zonguldak´ımızı yakından ilgilendirdiği için bütün arkadaşlarımızı davet ettik. Biz bu açıklamayı daha önce yapmadık. Çünkü biz mevcut ilçe başkanı sıfatıyla genel merkezimizin bize resmi olarak herhangi bir takvim göndermediği için yapmadık.


Siyaset gerçekten çok farklı bir dal. Siyaset insan kazanma sanatıdır. Siyasetin içerisine özellikle giren insanlarımızın bu siyasette temsil ettiği misyonu daha ilerilere taşıyabilmek için çok büyük fedakarlık vermesi gerektiğini hepiniz biliyorsunuz. Bizde yaklaşık 7 yıllık dönem içerisinde bu ekibimizle Zonguldak´ta Ak Parti´nin bayrağını zirveye taşımak için gece gündüz çalıştık. Hayatın her kademesinde olduğu gibi siyasette de zaman zaman inişli çıkışlı dönemler oluyor. Bu demek değildir ki Ak Parti´nin Türkiye´de ve Zonguldak´ta siyasi inişi olduğu asla akla gelmemelidir. Sevgili gönül, dava dostlarımızla birlikte bu yerel seçimlerde alınan neticenin asla genel seçimlerle kıyaslanamayacağını, yarın genel seçim olsa Ak Parti´nin oyunun yine yüzde 48-50´lerde olacaktır. Yerel seçimlerde adayların, kişilerin ön plana çıktığını biliyorsunuz. Ama 2002-2004-2007 yılında yapılan seçimlerde bu teşkilatlarımız birlik beraberlik içerisinde gece gündüz çalışarak bu partinin bayrağını göndere çıkartmıştır. Bugün yerel seçimlerde de Ak Parti´nin oyu 143 binden 146 bin 500´e çıktı. Türkiye´de en az oyu düşen sekizinci illerden biriyiz. Bunda bütün arkadaşlarımızın emeği var. Özellikle ilçe başkanlarımızın katkısı var. Geçen yerel seçimlerde 20 tane belediyemizi kazanmıştık bu seçimlerde 19 tane belediyemiz oldu. Ama bazı kazanamadığımız özel yerlerde bu seçimleri tekrar Ak Parti´ye kazandırma şansı bulduk. Teşkilatların birlik ve beraberliği için bundan sonraki süreç gerçekten çok önemli. Eğer gerçek dava adamıysanız, davanıza hizmet etmek için bu yola koyulmuşsanız, karşılık beklemeden, kırmadan, dökmeden bu işi yapmalısınız. Siyaset insan kazanma sanatı ise biz bu sanatı icra etmek için buraya geldik. Biz bundan sonraki süreçte 7 Haziran´da yapılacak il kongresinde bütün arkadaşlarımızla istişare ederek, ilgili kurullarımızla görüşerek bu süreçte de Ak Parti adayı olarak bu süreci tamamlamak istiyoruz.


Aslında kişiler isimler hiç önemli değil. Burada mutlaka Ak Parti´nin başarısı önemlidir. Ak Parti´nin başarısı için gecemizi gündüzümüze katacağımızı biliniz. Bundan sonraki süreçte 2011´de yapılacak genel seçimlerde Ak Parti´nin çok daha başarılı olabilmesi için sizlerle birlikte hiç kimseyi kırmadan dökmeden, bu süreçten sonra herkesi kucaklayarak, Ak Parti şemsiyesi altında bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Takım oyunudur diyorum. Çünkü bu asla bireysel bir çalışma olmayacaktır. Elbette ki yönetimdeki arkadaşlarımızın şimdiye kadar maddi manevi her türlü desteği veren, İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi olarak bu sürece katkı sağlayan bütün arkadaşlarımızla birlikte 2011´de yapılacak seçimlere 7 Haziran akşamı başlayacağız. Tabi delegelerimiz seçmenlerimiz takdir buyurursa 7 Haziran akşamı tercih ederse bu duygular içerisinde Ak Partimizi, teşkilatlarımızı derleyip toparlayıp bu süreci tamamlayacağız. Dışarıda konuşulan bir takım dedikodular, fiskoslar, perde arkalarında teşkilatlarımızı karalayıcı söylemlerin aslı astarı olmadığını, gerçeği yansıtmadığını ve hiç kimseye dargın kırgın olmadığımızı ifade etmek istiyorum.


Ak Parti´nin kuruluşundan beri burada görev yapıyoruz. Bu partinin kurulduğu günden bu güne kadar geçen mahalle başkanından, belde başkanından, ilçe yönetiminden, il yönetimine kadar her kademedeki arkadaşlarımızla istişaremiz ve onların bir takım dertleriyle dertlendiğimiz var. İşte yapmış olduğumuz bu istişareler doğrultusunda arkadaşlarımızın bize vermiş olduğu bu güven doğrultusunda yola çıktık. Allah inşallah mahcup etmeyecektir diye düşünüyorum. Özellikle 7 Haziran´da yapılacak seçimlerin bir takım çevreler tarafından gerilmek istenmesi, Ak Parti içerisinde kavga, gürültü, çatışma var görüntüsünün gösterilmesi istendiğini biliyoruz. Ama biz böyle bir görüntünün olmadığını, kardeşlik duyguları içerisinde bu dönemi tamamlayacağız. Herkesin gönlü rahat olsun. Burada bu hizmeti yürütecek olan arkadaşlarımız mutlaka olacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ak Parti kişilerin değil toplumun partisidir. Bu anlamda bu partide görev yapan arkadaşlarımıza görev düşüyor diye düşünüyorum. Allah inşallah 7 Haziran´da mahcup etmez ve başarıya ulaşırız. Bundan sonraki süreçte de Ak Parti´nin bayrağını zirveye taşımak bizlere nasip olur.


5 tane ilçe başkanı arkadaşımız burada. Ereğli ilçe başkanımız yok ama ilçe yönetiminden arkadaşlarımız da aramızdalar. Biz bunları görüşürken ilçe başkanlarımızla delegasyonumuzda özellikle tabanımızla, halkın içerisinde bu istişareleri yaparak böyle bir açıklama yapma gereği duyduk.


Şirketlerin hepsi batık. Siyaseti çirkinleştirmenin anlamı yok. Zonguldak kimin ne olduğunu ne yaptığını çok iyi biliyor. Şirketi, arabası varmış. Madem bunlar vardı şimdiye kadar neden ortaya çıkmadı ve neden söylenmedi. Bunlar gündemi kirletme adına yapılan söylemlerdir. Herkes birilerini karalayarak bir yerlere gelmeye çalışacağına çıksın gerçekleri konuşsun. Delegelerimizin karşısına çıksın. Eğer delegelerimiz kendi hür iradeleriyle destek verecekse verir. Kimin ne olduğunu herkes çok iyi biliyor."


Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı:


7 Haziran´da yapılacak il seçimlerinde bugün başkanlık adaylığını açıklayan İl Başkanımız Hamdi Uçar´ı kutluyorum.


İnşallah 7 Haziran´a kadar olan süreçte teşkilatlarımız birlik ve bütünlüğünü bozmadan bu seçimleri en iyi şekilde geçirmesini temenni ediyorum. 7 Haziran´dan sonra da kaldığımız yerden aynı şekilde devam ederiz diye düşünüyorum. Bizim birlikteliğimiz her zaman gönül birlikteliği olmuştur. Gönlümüzün bir olmadığı hiç kimseyle beraber hiçbir yerde olmayız. Bu süreçte bu şekilde devam edecektir.


Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu:


Bizim siyasetteki önceliğimiz, beldemize, ilçemize, yöremize, ülkemize hizmettir. Bu amaçla bu yoldayız. Bunu yaparken de birlik beraberlik içerisinde dağılmadan, kopmadan ve tek bir yürek olarak bu işi yaparsak üstesinden daha iyi geliriz diye düşünüyoruz. Bütün amacımız da odur. 2 sene sonra genel seçimler var. Bu zaman göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Geçmişte yaşadığımız bir takım sıkıntıları ileride yaşamamak için bu birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye mecburuz. Bu ruhu canlandırmamız lazım. Yoksa kazan kaybeden olmuş önemli değil. Yoksa Hamdi Bey kazanmış kaybetmiş veya Celil Bey kazanmış kaybetmiş bu önemli değil.


Önemli olan Zonguldak´ın kaybetmemesi ve önemli olan Alaplı´nın Çaycuma´nın, Devrek´in, Gökçebey´in, Ereğli´nin kaybetmemesidir. Bunun içinde tek yürek olmak gerekiyorsa biz kendi adımıza gerekeni yapacağımıza söz verdik.


Biz Alaplı´da bu zamana kadar hiç yaşamadığımız bir olayı yaşadık. İlk defa iki liste ile bir seçime gittik ve sonucunda da belediyeyi kaybettik. Bu bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Bundan sonraki süreçte de çok ince eleyip sık dokuyoruz. Birlik beraberlik içerisinde hareket etmek için buradayız. Yarın başka adaylar ortaya çıkar onlarda davet eder onlara da gideriz. Yani biz gayet demokrat bir şekilde tavrımızı ortaya koyuyoruz. Ama diyoruz ki birlik ve beraberlik bozulmasın. Hepimiz için hayırlısı olsun.


Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu:


Öncelikle olarak ben kendisine 7 Haziran´daki İl kongresinden yüzünün akıyla çıkacağına gönülden inanıyoruz. Bu salonda bu karede görünüyor ki birlik beraberlik oluşmuştur. Bu saatten sonra Zonguldak´ta Ak Parti´yi en üst noktaya getirecek kadrolarda inşallah bu salondan çıkacaktır.


Diğer arkadaşlarımız da demokratik haklarını kullanmaya özgürdürler. Fakat partimiz için bu birlik beraberlik daha da önemlidir. Türkiye haritasında Zonguldak´ın değişik renkte görünmesi bizi üzmüştür. Ama tüm arkadaşlarımız belki tek yumruk halinde hareket etselerdi sonuçlar daha farklı olabilirdi. İnşallah biz 7 Haziran´dan sonra önümüzdeki genel seçimler ve ondan sonraki yerel seçimlerde Zonguldak daha farklı bir boyuta gelecektir. Benim dilek ve düşüncelerim Hamdi Başkanın 7 Haziran´da bu ipi göğüsleyerek başarılı bir şekilde yola devam etmesi yönündedir.


Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik:


İl Başkanımız Celil Uzun iken de ona gönülden bağlıydık ve şimdi İl Başkanımız Sayın Hamdi Uçar ve ona da gönülden bağlıyız. Şuanda mevcut bir il başkanımız var ve onunla yola devam edeceğiz, onun için buradayız. Kendisine sonsuz destek veriyoruz.


Gökçebey İlçe Başkanı Zeki Ustaoğlu:


Diğer arkadaşlarımıza katılıyorum ve Hamdi Başkan´a şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Editör: Pusula Gazetesi