Transfere başlayan G.Saray, İstanbul Büyükşehir Belediyespor´un ´Zonguldaklı Messi´ lakablı genç oyuncusu Enver Cenk Şahin için girişim yapmaya hazırlanıyor.

Transfer çalışmalarına start veren Galatasaray´da, teknik ekibin sezon boyunca yaptığı izlemeler sonrasında listenin üst sıralarına sürpriz bir ismi aldığı belirtildi. WEBASLAN.COM´un haberine göre; Yerli rotasyonunu genişletmek için arayışlara başlayan sarı-kırmızılıların, Süper Lig´e geri dönen İstanbul Büyükşehir Belediyespor´dan Enver Cenk Şahin için kısa süre içinde girişimlere başlamayı planladığı kaydedildi.

Yıl içinde Türkiye Ümit Milli Takımı’nı mercek altına alan yardımcı antrenörler Attilio Lombardo ve Ivan Carminati, 19 yaşındaki oyuncu için olumlu rapor verdi. Özellikle Kasım ayında Ümit Milli Takımı’nın Avusturya Ümit Milli Takımı’yla Viyana’da yaptığı maçı Franz Fürst Stadı’nda takip eden Lombardo´nun, mücadelede sağ kanatta görev alan Enver Cenk´in performansından etkilendiği ifade edildi. Gelecek vaat eden oyuncunun görüntülerini isteyen Mancini´nin de olumlu rapor vermesi durumunda Galatasaray yönetimi harekete geçecek.

LAKABI, "ZONGULDAKLI MESSI"...

11 yaşında Zonguldak Belediyespor´da futbol hayatına başlayan yetenekli krampon, 2008 yılında Zonguldakspor´a geçtikten 2 sene sonra Îstanbul Büyükşehir Belediyespor´da dönemin yardımcı antrenörü Arif Erdem´in dikkatini çekti ve transfer gerçekleşti. 4 sezondur İBB´nin kadrosunda bulunan 1994 doğumlu yıldız adayı, geçtiğimiz sezon Süper Lig´de 59 dakika şans buldu.

Hedefinde yurt dışında oynamak olduğunu da söyleyen 1,74´lük Enver, forvetin arkasında, sağda, solda ve ortada oynayabiliyor. Oynadığı mevki ve oyun stili nedeniyle Zonguldakspor´da oynarken yerel medyada hep "Zonguldak´ın Messi"si diye çağrılan genç oyuncu, Arjantinli oyuncuyu örnek alıyor.

MİLLİ TAKIMDA HER SEVİYEDE OYNADI

Milli Takım seviyesinde de U17´den, U21´e kadar her seviyede şans bulan orta saha, 40 kez giydiği Ay-yıldızlı forma ile 10 golün altına imza attı. Galatasaray´ın Bruma´yı takip ederek, renklerine bağladığı U20 Dünya Kupası´nda da Millilerimizin yıldızlarından olan Enver Cenk, özellikle 3-0 sonuçlanan El Salvador karşılaşmasında 2 gol ve 1 asistlik performansı ile dikkat çekti.

Bu sezon PTT 1. Lig´i lider tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor´un önemli isimleri arasında yer alan genç oyuncu, 25 mücadelede sahaya çıktı ve 4 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi.

Editör: Pusula Gazetesi