KASTAMONU´da kanepeden düşüp sobanın altındaki mermere başını çarpması sonucu ağır yaralanan ve Zonguldak´taki Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde beyin ölümü gerçekleşen 11 aylık Ömercan Demir, organlarıyla 3 çocuğa hayat verdi.

Kastamonu´nun Taşköprü İlçesi´nde oturan 20 yaşındaki Yeşim ve 27 yaşındaki Atalay Demir´in tek çocukları Ömercan Demir, geçen 14 Mayıs´ta annesi lavaboya gittiği sırada oyuncaklarıyla oynarken kanepeden düşerek sobanın altındaki mermere başını vurdu. Ambulansla Taşköprü Devlet Hastanesi´ne, oradan da Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi´ne götürülen Ömercan, yapılan müdahalelerden sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne sevk edildi.

Ancak Ömercan, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yoğun bakımda bir hafta süren yaşam savaşını kaybeden Ömercan´ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Yeşim ve Atalay Demir çifti, beyin kanaması sonucu ölen Ömercan´ın organlarını bağışladı.

Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi´nden gelen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Aydıncan Akdur yönetimindeki 5 kişilik ekip, 2 saat süren operasyonla Ömercan´ın karaciğeri ve iki böbreğini aldı. Dr. Akdur, Ömercan´ın ogranlarıyla başka çocukların hayatının kurtulacağını söyledi. Dr. Akdur, "Ailemiz bu bağışı yaparak en az iki çocuğun hayatını kurtardı. Umarım onlar içinde hayırlı olur" dedi.

Ömercan´ın karaciğeri, daha sonra Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi´nde yapılan operasyonla 11 aylık Sancar Barış Dertli´ye, böbreklerinden biri 5 yaşındaki Hakan Oral, diğeri de 1.5 yaşındaki Nergiz Kaçmaz´a nakil edildi.

Pide ustası Atalay Demir, 26 Mayıs´ta oğlunun ilk doğum gününü kutlamaya hazırlanırken kazanın yaşandığını söyledi. Eşinin ikinci çocuklarına 7 aylık hamile olduğunu ifade eden Atalay Demir, şöyle dedi:

"Eşim lavabodayken kanepede oyuncaklarıyla oynarken düşmüş. Yeni yeni yürüyordu. Ayağa kalkıp iki adım attıktan sonra düşmüş. Ben bebeğimin organlarıyla can kurtardığını biliyorum. Aslında zor bir karar verdik. Ama Allah´ım bana güç verdi, ben de karar verdim. Dinen de hayırlı olduğunu biliyorum. Allah´ıma sığındım. Allah kimseye evlat acısı göstermesin. Organ bağışıyla canlar kurtardık. Onların da yaşaması bana bir destek verecek."

Editör: Pusula Gazetesi