Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, bugün ve yarın yapılacak Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı ile ilgili ilimizde yapılan çalışmaları değerlendirdi. Özbek, sınava 138 okulda 35’i engelli olmak üzere 8 bin 636 öğrencinin katılacağını söyledi. Özbek, evde eğitim gören 3 engelli çocuğun da sınava girebilmesi için gerekli donanımları hazırladıklarını söyledi.

İlçelerde tek tek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özbek, “Her ilçeye giderek okul müdürlerini bir araya getirdik. Geçen yapılan sınavın genel değerlendirmesini yaptık. Hangi derslerde başarılıyız, hangi derslerde başarısızız, hangi derslere daha fazla çalışılması gerekiyor, okul müdürlerimizle birebir çalışma yaparak taahhüt aldık” diye konuştu.

“UMARIM ZONGULDAK’I ÜLKE GENELİNDE İYİ BİR YERE OTURTURUZ”

Özbek, Pusula’ya yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile koordineli bir çalışma yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bir aydır Bakanlığın yaptığı toplantılara ilgili şube müdürlerimiz katıldı. Geçtiğimiz hafta içinde Ankara’da ben ve ilgili şube müdürümüz sınavla ilgili yapılan toplantıya katıldık. Burada ilçeler bazında bir çalışma yaptık. Her ilçeye giderek okul müdürlerini bir araya getirdik. Geçen yapılan sınavın genel değerlendirmesini yaptık. Hangi derslerde başarılıyız, hangi derslerde başarısızız, hangi derslere daha fazla çalışılması gerekiyor, okul müdürlerimizle birebir çalışma yaparak taahhüt aldık. Okul müdürleri, her dersten bir artı soru yaparak kazanma hedefi koyduk. İnşallah öğrencilerimizi bu ikinci sınavda da ilimiz birinci sınavda aldığı başarıyı ikinci sınavda bir üst seviyeye çıkaracaktır. Umarım ülke genelinde iyi bir yere otururuz. Bu sınavda güvenlik tedbirlerimizi aldık. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nda konuyla ilgili toplantılar yapıldı. Sınavda tüm görevlendirmeler yapıldı. Toplam 138 okulumuzda bu sınav yapılacak. Her ortaokul sınav merkezi oldu. Hiçbir öğrenci kendi okulundan başka bir okulda sınava girmeyecek.”

“ÖĞRENCİLERİ KENDİ OKULLARINDA SINAVA GİRMELERİ ONLARI ÇOK MUTLU ETTİ”

Zonguldak’taki öğrencilerin ilimize iyi bir derece getireceğine inandığını belirten Özbek, şöyle konuştu:

“Öğrenciler kendi okullarında sınava girecek. Başka okullardan öğretmenler görevlendirildi. Sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum. Özellikle velilere teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı bugünlere kadar getirdiler, bize emanet ettiler. Sınav günü de normal okula gider gibi çocuklarını göndersinler. Kendileri gelmesin, çocukları serbest bıraksınlar. Çocuklar mutlu bir şekilde sınavlarına girsinler. Zonguldak genelinde 8 bin küsur öğrencimiz var, bu öğrencilerden 35’i engelli, evde eğitim alan 3 engelli öğrencimiz var. Hiçbir öğrencimiz sınav dışında bırakmak istemiyoruz. Evlerde bile sınav merkezi açıldı. Güvenliği sağlayarak bu çocukları da evlerinde sınav yapacağız. Birinci sınavda gördük ki; özellikle öğrenciler kendi okullarında sınava girmeleri onları çok mutlu etti. Sınav stresi olmadan, sınav kaygısı olmadan normal derse girer gibi sınava girecekler. Bu onlara artı puan getirecek, ikinci sınavda bu artı puan yükselecektir. Çocuklarımıza başarılarının devamını diliyoruz. İnşallah emeklerimiz boşa çıkmaz, hem biz, hem de velileri sevindirmiş olarak bir üst öğrenime hak etmiş olarak geçmiş olurlar. Öğrencileri yetiştiren idarecileri, öğretmenleri ve velileri tebrik ediyoruz. Sınavın hayırlı olmasını diliyorum.”

BUGÜN VE YARIN OKULLAR TATİL

Bugün ve yarın yapılacak olan Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na, iyi bir liseye girmek için 1 milyon 271 bin 273 öğrenci katılacak. Sınav nedeniyle ortaokul 5, 6 ve 7’inci sınıflar 28-29 Nisan’da tatil yapacak. Sınav kapsamında bugünkü birinci oturumunda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılıları, yarın yapılacak ikinci oturumunda ise, fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Her yazılıda 20 soru sorulacak.

Editör: Pusula Gazetesi