Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosu’nun 4 Mart 2014 tarihli toplantısında aldığı karar gereği ünlü neyzen Kudsi Erguner’e verilen “Fahri Doktora” payesinin takdim töreni, önceki akşam Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törenin ardından Kudsi Erguner ve arkadaşları davetlilere doyumsuz bir müzik ziyafeti sundular.
Zonguldak Valisi Ali Kaban, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, 3’üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Vekili ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ergün Özgür, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, BEÜ Senato üyeleri, Dolmabahçe Sarayı Müdürü Dr. Kemal Kahraman, şair-yazar Ebubekir Eroğlu, protokol üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Konuklar, Fahri Doktora takdim töreni öncesinde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Kudsi Erguner’in yaşamından kesitler sunan filmi izlediler.
Davetliler tarafından büyük beğeni alan filmin ardından kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Senatosu’nun ilgili kararını okuyarak, Kudsi Erguner’i sahneye davet etti ve cübbesini giydirerek, “Fahri Doktora” belgesini takdim etti. Fahri Doktora belgesini aldıktan sonra bir konuşma yapan Erguner şunları söyledi:
“Bülent Ecevit Üniversitesi’ne böyle onurlu bir payeyi bana layık görmeleri dolayısıyla teşekkür ediyorum. Biz sanatçılar arılara benzeriz, çiçekler ne kadar çok çeşitliyse, o kadar renkli ve çeşitli ilham kaynağımız olur. Umarım ülkemizde de daha nice çiçekler yetişir ve o çiçeklerin farklı lezzetlerdeki balını yapma olanağı buluruz.”
Kudsi Erguner törenin ardından kendisine eşlik eden ve Hafız Yunus Balcıoğlu, Serkan Halili (kanun), Murat Yademir (tanbur), Alper Uzkur (yaylı tanbur), Hamdi Akatay (perküsyon) oluşan topluluk ile bir konser verdi.
Vali Ali Kaban ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Erguner’e, BEÜ doktora öğrencisi Yetkin Senemoğlu tarafından yapılan karakalem bir portresi ile teşekkür çiçeği takdim ettiler.
Tören ve konserin ardından protokol üyeleri Kudsi Erguner ile bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Editör: Pusula Gazetesi