Zonguldak´ta hastaneler başta olmak üzere birçok kamu kurumu ödenek kesintileri nedeniyle borç batağına saplanıyor. Kurumların Satın Alma Müdürlükleri ile hizmet ve mal alımı yapan firma temsilcileri karşı karşıya.


Sorun yaşayan kurumların başında hastaneler geliyor. Atatürk Devlet Hastanesi, geçtiğimiz ay yaşanan ödenek kesintileri nedeniyle çalışanların döner sermaye gelirlerinin ancak yarısını ödeyebildi. Diğer hastanelerde ve sağlık ocaklarında çalışanlara ise 2 aydır döner sermaye ödenemiyor.


Hastanede çalışan özel sektör elemanları firmalara düzenli ödeme yapılamaması nedeniyle yarım maaş alabildiler. Merkezdeki diğer hastanelerde çalışan özel sektör elemanlarından birçoğuna ise maaşları ödenemedi. Firmalar hastanelerin kendilerine ödeme yapmaması ve bekletilmesi nedeniyle zorda kaldıklarını belirtirken, Ak Parti Millletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen´den yardım istediler.


Öte yandan İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan´ın mahkeme kararıyla görevine geri dönmesinin ardından Bakanlık tarafından ödeneklerin kesildiği ileri sürülüyor. Bakanlık müsteşarlarının kanalıyla hastanelere aktarılan payların kesilerek İlikhan´ın istifaya zorlandığı belirtiliyor.


Hastanelerde çalışan özel sektör elemanlarından yıl sonuna kadar 400 civarında personelin işine son verileceği gelen bilgiler arasında. Ak Parti Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen´in açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi