Zonguldak´ın Devrek ilçesinde geçen yıl Eylül ayında, komşusuyla ilişkisini öğrenen kayınpederi 50 yaşındaki Yaşar Akar´ı bıçaklayarak öldüren 27 yaşındaki Rukiye Akar, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl 21 Eylül´de meydana gelen olayda 3 çocuk annesi Rukiye Akar, iddiaya göre, evli komşusu H.G. ile ilişkisini öğrenen kayınpederi Yaşar Akar ile evde tartıştı. Rukiye Akar, çantasındaki altınları ve çocuklarının nüfus cüzdanlarını vermesini isteyerek evi terk etmesini söyleyen Yaşar Akar´ı ekmek bıçağı ile öldürdü. Rukiye Akar, daha sonra ilişkilerini kayınpederine anlattığı ileri sürülen komşusu H.G.´nin park halindeki otomobilini de benzin döküp ateşe verdikten sonra polise teslim oldu.

Zonguldak 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Rukiye Akar, son kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, sanığın eşi E.A. ve kayınvalidesi G.A. da hazır bulundu.

Son sözü sorulan Rukiye Akar pişman olduğunu söyleyerek, "Keşke kayınpederim ölmeseydi. Ben cezaevinde yatmaya razıyım" dedi.

Mahkemenin önce ömür boyu hapis verdiği Rukiye Akar´ın cezası, duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak 25 yıla düşürüldü.
Editör: Pusula Gazetesi