Önceki gün yapılan yerel seçimlerde Zonguldak Merkezde üçüncü parti çıkan Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan, sonuçları değerlendirdi.

Zonguldak’ın kendi iradesini ortaya koyduğunu ve buna saygı duyduklarını ifade eden Ayan, Belediye Meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi üyesi ile Zonguldak’ı daha yakından takip etme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Zonguldak’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyunu arttığını ve bu seçimlerde Zonguldaklıların kendilerine bir mesaj verdiğini söyleyen Ayan, “Seçimlerde, ‘muhalefette kal, bir sonraki döneme hazırlıklarını yap’ sonuçları çıkmıştır” dedi.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye´miz, Zonguldak´ımız bir irade ortaya koydu. Zonguldak´ta da çıkan sonuçlar bellidir. CHP seçimi almış görünüyor. Çıkan sonuçlar, bütün kazanan ilçe ve beldelere hayırlı olsun. İnşallah başarılı olacaklardır. MHP olarak bize düşen; seçilen arkadaşlarımızın partisine bakmaksızın yapıcı muhalefetimizden asla taviz vermeden bu arkadaşlarımıza yardımcı olmaktır. Çünkü halk iradesi böyle tecelli etmiştir. Bizlere düşen de halk iradesine saygı göstermektir. Tabii bunu söylerken yanlış yaptıkları yerlerde de MHP onlara ‘dur’ diyecektir”

“SANDIK İRADESİNİ İYİ OKUMAK LAZIM”

“Zonguldak´ın iradesini, sandık iradesini iyi okumak lazım. Burada MHP´ye bir mesaj verilmiştir. Bu sandıklardan MHP´ye; ‘muhalefette kal, bir sonraki döneme hazırlıklarını yap’ sonuçları çıkmıştır. Bu bakımdan MHP´yi yalnız bırakmayan Zonguldaklı hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Biz onlara layık olmaya çalışacağız. En çok sevindiren tarafı, Zonguldak´ta bir kırgınlık, kargaşa ve karışıklık ortamı olmadı. Bundan dolayı çok seviniyorum. İnşallah bu işten, ‘Zonguldak karlı çıkar ve karlı çıkacaktır’ diye düşünüyorum. Tabii ki zaman içerisinde bu seçilen arkadaşlarımızın samimiyetleri de ortaya çıkacaktır. Biz onlara mutlaka yardımcı olmayı düşünürüz, ama bu anki tabloya bakıldığında MHP, Zonguldak Belediyesi’nde 5 meclis üyesiyle, merkezde bir İl Genel Meclisi üyesiyle tam olarak sonuçları elimize gelmemesiyle birlikte bütün seçim bölgesinde yaklaşık 20 Belediye Meclis üyemiz olacak. Dolayısıyla bu belediyelerde MHP´nin Meclis üyeleri orada halkın iradesini temsil edeceklerdir. MHP´nin bu meclislere girmesi bir dengeyi ortaya koydu. 2009´da şekillenen belediye meclislerinde MHP´nin temsilcileri yoktu. Haliyle olan bitenlerden pek haberimiz olmadığından dolayı Zonguldak için pek bir faydamız olmamıştı. Fakat burada yüksek oranda belediye meclislerine arkadaşlarımız girmiştir. Zonguldaklıların içleri ferah olsun biz oralarda ve hiçbir yerde yanlış yaptırmayız. Bütün çalışmaları bizzat takip ederek arkadaşlarımız gerekli muhalefet oralarda Zonguldak halkı adına tepkisini gösterecektir. Bu sonuçlar Zonguldak´ımıza hayırlı olsun. MHP olarak tabii ki daha üst bir hedef koymuştuk. Kazanma hedefimiz vardı, ama yüzde 19 Zonguldak Belediyesi için azımsanamayacak bir oydur. Aynı sandıklarda İl Genel Meclisi’nde oylarımızın daha fazla olduğu belirlendi ve bu da şu anlama gelir ki; MHP, Zonguldak´ta var olduğunu ve Zonguldaklı vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin MHP ye karşı bir irade ortaya koydukları teveccüh koydukları ortaya çıkmıştır. Bu bizi fazlasıyla ziyade etmiştir.”

“DESTEK VEREN TÜM HEMŞEHRİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Ben MHP´ye güvenerek, adaylarına güvenerek, destek veren bütün hemşehrilerimiz teşekkür ediyorum. Bu kampanya süresi içerisinde, belediye başkan adaylarımız, belediye meclis üyesi adaylarımız, İl Genel Meclisi üyesi adaylarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok güzel çalıştılar. Hepsi alın terini ortaya koydular. Maddi bakımdan MHP çok rahat olamasa da, arkadaşlarımız yoğun çalışarak, birbirlerine sarılarak, birbirlerini itekleyerek bu seçim kampanyasını beklentilerin çok üzerinde bir performans ortaya çıkmıştır.”

“İL BAŞKANLIĞIMI GÖZDEN GEÇİRDİM”

“Tabii ki İl Başkanlığımızı, yönetimimizle birlikte bir araya gelerek gözden geçirdik. Zonguldak haklı bize, ‘Sen bize lazımsın, biz seni dışlamıyoruz, bir dönem sonraya da hazır ol, çalışmalarını devam ettir’ diyerek bizlere ciddi bir oy vermişlerdir. Burada il başkanı bize göre başarılıdır. MHP Zonguldak´ta yüzde 8´den yüzde 19´a gelmiştir. Zonguldak genelinde yüzde 3’ten yüzde 12’ye gelmiştir. Bu tabiî ki il başkanı olarak bizleri memnun etmiştir. 2015 kongrelerde mutlaka bir değerlendirme olacaktır. En azından İl Başkanlığı makamında 2015 milletvekilliği seçimlerini geçirdikten sonra bir il kongresine gidiyoruz. Biz buralarda yapışmadık, baki değiliz, ama Zonguldak seçmeni Hamdi Ayan´la bütünleşmiş gibi görünüyor. Onlar bize; ‘bu işi yapmalısın, sen bu işe layıksın’ sonuçlarıyla bunu ortaya koymuşlardır.”

“AKP’NİN OYUNU ARTTIRMASI TEŞKİLATININ İYİ OLDUĞUNU GÖSTERİR”

“Oy oranlarına baktığınız zaman AKP bir önceki seçimlere göre oyunu arttırmış gözüküyor. CHP´de bir düşüş söz konusu... Dediğim gibi, sandık iradesini iyi okumak lazım, sosyal demokrat bir yapısı olan Zonguldak halkının artık bu sosyal demokrat yapıdan da adeta vazgeçmeye başladığı görülmüştür. Tabii ki AKP Kozlu Belediye Başkan Adayını Zonguldak´a getirirken, mutlaka kazanacağından dolayı getirmişti. Onlarda bu sonuca iyi baksınlar. Aslında bu tepkiler, Zonguldak´a verilemeyen hizmetlerden dolayı gerek merkezi hükümetin gerek CHP´nin hizmetlerinden dolayıdır. AKP´nin Zonguldak´ta kazanamama sebebi budur. Zonguldak´a hizmet getiremediğinden dolayıdır. CHP´de haliyle belediyecilikte biliyorsunuz bir başarı göstermemiştir aslında. Fakat Zonguldak´ın sosyal demokrat yapısı sayesinde bu seçimi almış gözüküyor. Kendi aralarında ciddi bir seçim yarışı oldu, ama sonuçta bu seçmenin iradesidir ve bir sonuç ortaya çıkmıştır ve sonuç bellidir. Burada çok fazla söyleyecek bir şey yok, ama az önceki laflarıma baktığınız zaman orada mesajlar var. Burada partilerin çok dikkat etmesi lazım... AKP´nin önceki seçimlere göre 3-4 puanlık artışı, onların teşkilatlarının fena da olmadığını gösteriyor. Tabii biz seçimi kazanamadıktan sonra ne fark eder. İster 500 oyla AKP kaybetmiş, ister 1000 oyla AKP kaybetmiş. Alamadıktan sonra hepsi bir kayıptır.”

Editör: Pusula Gazetesi