Çorum´da devam eden 3. Lige Terfi Grup karşılaşmalarında dün oynanan normal süresi ve uzatma dakikaları golsüz beraberlikle biten yarı final maçında Ereğli Belediyespor, Sivas Belediyespor maçında penaltı atışları sonunda 4-1 kazanan Ereğli Belediyespor oldu.


TFF 3. Lige yükselme müsabakalarında yarı finalde karşılaştığı Sivas Belediyespor´u penaltılarda 4-1 yenerek terfilerden eleyen Ereğli Belediyespor Pazar günü finalde Düzce Beyköy Belediyespor´la karşı karşıya gelecek.


Ereğli Belediyespor-Sivas Belediyespor karşılaşmasında iki takımda maça kontrollü başladı Ereğli Belediyespor rakibine göre daha üstün bir görüntü sergiledi. İlk dakikalarda Ereğli baskılı bir oyunla Sivas´ın üstüne gitti ancak sonuç alamadı. Son derece zevkli ve çekişmeli geçen maçın ilk yarısında 20. dakikada hakemin çizginin içinden çevrilen topa devam kararı vermesiyle öne geçme şansından olan Zonguldak ekibi, yakaladığı iki pozisyonu da gole çeviremedi ve Sivas takımı oyunda dengeyi kurdu. Sivas Belediyespor ilk yarının son dakikalarında net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk yarının son bölümünde Sivas topa daha çok sahip olan taraf oldu ve ilk yarı golsüz berabere sonuçlandı. İlk yarısı berabere biten maçın ikinci yarısı ise büyük bir çekişmeye sahne oldu. Özellikle orta alanda büyük mücadele oldu. İkinci yarıda oyunun kontrolünü eline alan Sivas Belediyespor tüm çabasına rağmen Ereğli Belediyespor karşısında eşitliği bozamadı.


Karşılıklı ataklarla geçen maçın ikinci yarısında da takımların çabası sonuç vermedi ve karşılaşmanın normal süresi golsüz beraberlikle sona erdi. Eşitliğin bozulmadığı karşılaşma uzatma dakikalarıyla devam etti.


Uzatma dakikalarında ise iki takımda hata yapmaktan çekinerek golü yememek için kontrollü oyunu tercih edince kale önü mücadelesinden çok orta alan mücadelesiyle devam eden maçın uzatma bölümündeki en tehlikeli atağı 115. dakikada Ereğli Belediyespor´dan geldi. Seyit´in sol kanattan yaptığı ortada Erdem´in kafa vuruşunu kaleci Recep mükemmel bir refleksle topu çıkardı ve Sivas kalesinde gole izin vermedi.


Karşılaşmanın uzatma dakikalarında da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Geçtiğimiz yıllarda iki kez 3. lige terfi grup müsabakalarında final maçlarında rakiplerine penaltı atışlarında elenen Ereğli Belediyespor aynı hüznü yaşamanın endişesi ile başladığı penaltı atışlarında Cem, Haydar, Recep ve Seyit´in vuruşlarını golle sonuçlandırırken Sivas Belediyespor´da Cihat penaltı vuruşunu golle sonuçlandırdı. Sivas oyuncularından Alpaslan topu auta atarken, Veysel´in kullandığı atışı kaleci Mustafa kurtararak takımını finale taşıyan isim oldu.


Kaleci Mustafa´nın kurtardığı son penaltı vuruşunun ardından Ereğli Belediyespor´lu futbolcular finale yükselme sevincini büyük bir coşku içinde yaşadılar.


Ereğli Belediyespor finalde Pazar günü saat 11.00´de Düzce Beyköy Belediyespor´la karşı karşıya gelecek.



Ereğli Belediyespor: 4


Sivas Belediyespor: 1


Saha: 1 No´lu Dış Saha.


Hakemler: İlker Aydın, Ufuk Sezer, Ahmet Ateş (Samsun)


Ereğli Belediyespor: Mustafa, Kemal, Cihat, Eser, Coşkun (69. dak. Bekir), Cem, Haydar, Erdem, Recep, İsmail (57. dak. Seyit), Onur (44. dak. Şaban)


Sivas Belediyespor: Recep, Tayfun, Erdal, Mücahit, Serdar, Tekin, Eyüp (79. dak. Alp)(109. dak. Gökhan), Cihat, Murat (116. dak. Alpaslan), Veysel, Aydın.


Kırmızı Kart: 115. dak. Erdal (Sivas Belediyespor).


Penaltılar: Cem, Haydar, Recep, Seyit (Ereğli Belediyespor), Cihat (Sivas Belediyespor).



Oynanan diğer karşılaşmanın sonucu ise şöyle oldu:


Düzce Beyköy Belediyespor: 2


Bolu Belediyespor: 1


Saha: 1 No´lu Dış Saha.


Hakemler: Onur Salık, Nuri Karahançer, Sedat Tekin (Kayseri Bölgesi)


Düzce Beyköy Belediyespor: Ceyhan, Gökhan Sevim, Bayram, Murat, Ali Güler, İsmail, Şenol, Gökhan Seyhan, Tuna, Bahadır (Dk. 84 Ali), Arif (Dk. 56 Emre)


Bolu Belediyespor: Miraç, Sedat, Suat, Mete, Hacı, Yasin, Sezgin, Melih, Sercan, Serkan (Dk. 73 Emrah), Mehmet


Goller: Tuna 71.dk, Murat 90+2. dk(Düzce Beyköy Belediyespor), Sedat 76.dk(Bolu Belediye)


Editör: Pusula Gazetesi