AK Parti’nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, Zonguldak İnşaat Müteahhitleri Derneği(ZİMDER) üyeleri ile birlikte kahvaltıda buluştu. TSO Kafe’de yapılan kahvaltıya; İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, partililer ve üyeler katıldı.
ZİMDER Başkanı Mecit Aydın, Zonguldak İnşaat Sektörü Problemleri ve Çözüm Önerileri Raporu’nu okuyarak Bektaş’a bu dosyayı sundu. Aydın, Zonguldak’ın çağdaş, yaşanabilir, güvenli bir kent haline gelebilmesi için yapılacakları dile getirerek inşaat sektörünün Zonguldak’ın ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi.
MECİT AYDIN, 16 BAŞLIK ALTINDA SORUNLARI AKTARDI
ZİMDER Başkanı Aydın, Zonguldak’ta inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini şu başlıklar altında sundu; Yeni imar alanlarının açılması, imar alanlarındaki düzenlemeler, ada parseli sisteminin esas alınması, kentsel dönüşüm, belediye ve TOKİ konutları, trafik sorunu, ruhsat işlemleri, imara açılan bölgelerdeki eksiklikler, zemin etütleri, arsa spekülasyonları, iskan problemleri, hafriyat yönetmeliğinin uygulanmasındaki sorunlar, tapu harçlarının yüksekliği ve rayiç bedellere etkisi, yapı denetim firmaları, kalifiye eleman sıkıntısı, inşaat müteahhitliği tanımının yeniden yapılanması, kat karşılığı oranlarının yüksekliği.
AK Parti’nin Adayı Bektaş, kahvaltıyı düzenleyenlere teşekkür ederek “Belediye ile müteahhitlerin birbiriyle ilgili çalıştıkları için sorunları da çok iyi biliyoruz. Sorunları kendi aramızda tartışmadan önce hepinize saygılar duyuyorum” dedi. Toplantının devamı basına kapalı devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi