Belediye Başkanı İsmail Eşref Başkanlığından yapılan belediye meclis toplantısında, Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2008 Mali Kesin Hesapları hakkında bütçe ve plan komisyon raporu ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarife değişikliği hakkında bütçe ve plan komisyon raporları tartışıldı.


Komisyon raporlarının okunmasının ardından belediye meclis üyeleri fikir ve isteklerini Belediye Başkanı İsmail Eşref´e bildirdiler.


´Karşılıksız hiçbir iş yapılmaz´


Belediyenin genel durumu hakkında geçen toplantıda yaptığı açıklamaları tekrar meclis üyelerine hatırlatan Başkan Eşref; "Ekonomik krizin getirdiği gelir gider bütçesinde yaşanan sıkıntılar belediyenin durumunu ortaya koymaktadır. Bu nedenle tasarrufa gitmemiz gerektiği yönündeki fikir isteğimi bir kez daha hatırlatmakta fayda var.


Birlikte gelir gider düzeyimizi yükseltmemiz lazım. İlk işimiz gelir gider dengemizi düzenli bir şekilde kurmak olacak. Bu ayki iller bankasındaki paylarımız çok düşük. Tasarruflara başlardık. Su borçlarındaki yasal faiz oranı denk olacak. Her hizmetin bedeli vardır. Karşılıksız hiçbir iş yapılmaz veya yapılmamıştır. Hizmetin bedelini almazsak belediyeyi nasıl döner. Belediye olarak bu ayı geçirebiliriz diye düşünüyorum. Bu sıkıntılar en kısa zamanda giderilecektir" dedi.


´6 bin ton transfer yapıyoruz´


Başkan Eşref; "Belediyeler evsel ve katı atıklar için tesis kurdurmak zorundadır. Bu hizmetten yararlanan veya yararlanmaya çalışan mutlaka bedelini ödemekle hükümlüdür. Çöp sorunundan kurtulmak için Sapça´daki çöp depolama tesisi faaliyete geçmiştir. Sadece Zonguldak Belediyesi olarak bu tesise 6 bin ton çöp transferi yapıyoruz. Bunun maliyeti de bize çok bahalıya mal oluyor. Bunu Vali Bey&[#]8217;e de bildirdim. Önerilerde bulunduk. Çöplükle ilgili yapılan nakillerin altından kalkamayacağımızı söyledim. Yapılan çöp nakliyesinin çok yüksek olduğunu bunu daha düşük maliyetlerde yapılabileceği önerisinde bulundum. Bun en yakında değerlendireceğini belirtti" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi