ZONGULDAK´ta, geçen ay motosikletiyle önündeki otomobile arkadan çarpıp karşıdan gelen işçi servisinin altında kalarak ölen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Mert Çebi için motosiklet kullanan arkadaşları kazanın olduğu yere karanfiller bıraktı.


Kozlu Beldesi Fatih Sitesi Mahallesi´nde meydana gelen kazada, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Elektronik Mühendisliği 4´üncü sınıf öğrencisi Mert Çebi, motosikletiyle önce önünde yavaşlayan otomobile çarptı. Savrulan motosiklet, daha sonra karşıdan gelen işçi servisinin altına girdi. Kasklı sürücü Mert Çebi kaza yerinde öldü.

Zonguldak Motosiklet Spor Kulübü, bugün ilçelerden gelen motosikletçilerle birlikte Milli Egemenlik Caddesi´nde toplanarak kazanın olduğuyere gitti. Yaklaşık 50 motosikletin katıldığı etkinlikte kaza yerineölen Mert Çebi için 23 karanfil bırakıldı. Motosikletçiler, Mert Çebi’nin fotoğraflarını kask ve motosikletlerine yapıştırırken ölen gencin babası Mehmet Çebi de etkinliğe katıldı. Kulüp başkanı Cevdet Kulaç ise bir daha bu tür acıların yaşanmaması için kazanın olduğu kavşakta önlem alınması gerektiğini söyledi. Araç sürücülerinin kimi zaman kendilerini trafikte yok saydıklarını ve tehlikeler atlattıklarını anlatan Kulaç, şöyle dedi:

"Bu kavşakta sola dönüş işareti bulunmuyor. Düz çizgi olmasına rağmen bir aracın sola dönmek için yolda durmasıyla kaza meydana gelmiştir. Yetkililer burada gerekli önlemleri alsın. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın. Bizimde sevdiklerimiz var. Bizde trafikte varız."

Kulaç, kazanın olduğu yerin adının Mert Çebi Caddesi olarak değiştirilmesini de istedikleriniekledi. Baba Mehmet Çebi de bir daha bu tür acıların yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması istediklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi