Hemen hemen her alışveriş merkezinde bu tip kazalara şahit olmuşsunuzdur. Aileler mağaza vitrinleri ile ilgilenirken çocuklar bu fırsattan yararlanıp kendi başlarına gözden kaybolup, hemen bir merdiven asansörü başında soluğu alır ve hareket eden merdivenlerin cazibesine kapılarak, bir yukarı bir aşağı gidip gelmeye başlarlar.

Tabi bu kadarla kalsa yine iyi ancak daha çok küçük yaşta olup yürüyen merdivenin kol kısımlarına tırmanmaya çalışan ve bu nedenle dengesini kaybederek düşüp ağır yaralanan ve ölümle sonuçlanan kazalar bulunmakta.

Bu gibi yerlerde ailelerin çocuklarını öncelikle uyarmaları ve bina içerisine giriş yaptıktan sonra mutlaka ve mutlaka çocuklarını gözlerinin önünden ayırmamalılar. Küçükler sadece merdiven asansörü değil katlar arasında hareket eden ev asansörü kullanımına da oldukça meraklılar. Onlar için oyun sanılan bu makineler kimi zaman küçük bedenleri için oldukça tehlikeli olabiliyor.

Gittiğiniz alışveriş merkezlerinde yalnız başına dolaşan ve bu makineleri tek başına kullanmaya çalışan ufak afacanlar gördüğünüzde lütfen uyarın ve ailelerini bularak teslim edin. Büyük bir asansör üreticisi olan ThyssenKrupp Encasa
(merdiven asansörü, engelli asansörü, ev asansörü) ürettiği asansörler içerisinde bulunan talimatlarında kullanım yaşını mutlaka belirtiyor, kendilerine bu nedenle teşekkür ediyoruz.
Editör: Pusula Gazetesi