Çaycuma´da esnafların işyeri önlerine teşhir amacıyla çıkardıkları ürünler vatandaşlar tarafından sürekli şikâyet konusu oluyordu. Belediye zabıta ekiplerinin uyarı ve cezalarına rağmen önlenemeyen kaldırım işgalinin önüne geçilemezken esnaflar Belediye Başkanı Gülşen´den çözüm istediler.


Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık, bazı işadamları ve esnaflardan oluşan bir heyet Belediye Başkanı Mithat Gülşen´i ziyaret ederek belediyece belirlenecek alanı geçmemek şartı ile ürünlerini teşhir etmek için izin istediler.Ticaret Odası Başkanı Rıfat Sarsık ekonomik kriz yaşayan esnafların belli bir alan müsaade edilerek işyeri önüne ürünlerini teşhir edilmesi izin verilmesi gerektiğini söyledi. Sarsık ve beraberindeki esnaflar eğer kurallara uymayanlar olursa her türlü cezaya razı olacaklarını söylediler.


Yıllardan beri bu sorun ile uğraştıklarını ve esnafların sürekli kuralları işgal ederek ceza kesmek zorunda kaldıklarını söyleyen Gülşen; " Özellikle kaldırımlarını genişlettiğimiz Atatürk Caddesi bizim için çok önemli. Yeni düzenleme nedeniyle vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Esnaflarımızın disiplini konusunda tereddüdümüz var. Çoğu zaman koyduğumuz kurallar suiistimal ediliyor ve vatandaşlarımızın şikâyetleri ile karşı karşıya kalıyoruz" dedi.


Esnafların ısrarı üzerine Gülşen sadece 70 cm&[#]8217;yi geçmemek kaydı ile işyeri önüne ürün koyabileceklerini, kurallara uymayan olursa bu izni de kaldıracaklarını söyledi.


Ayrıca ilçe esnafı Atatürk Caddesi´nin belirli yerlerine banklar konulmasını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi