Programa Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Tuğgeneral Süleyman Yüksel, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ahmet Boncuk, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire müdürleri, İl Emniyet Müdürlüğü personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Programda konuşma yapan Emniyet Müdürü Atilla Çınar, "Dünyada her yıl 1.2 milyon kişi trafik kazalarında hayatını kaybetmektedir. Ülkemizdeki trafik kazalarında meydana gelen ölümler Avrupa Topluluğu´ndaki 42 ülkede meydana gelen ölümlerin yüzde 20´sini oluşturmaktadır. Kazalar sebebi ile her yıl 9 milyar dolar milli servetimiz boşa harcanmaktadır. Bir ülkedeki trafik düzeni ve kazaların azlığı, o ülkenin ve ülke insanının medeni dünyadaki kitle düzeyini ve güvenirliğini alabildiğine yükselmekte olduğunun göstergesidir. Bunun bilincinde olarak, bunu toplumun her seviyedeki kişi ve kuruluşlarla paylaşmayı kutsal bir görev olarak kabul etmeliyiz" dedi.


Ardından kürsüye gelen Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, "Her yıl ülkemizde binlerce vatandaşın yaşamını kaybettiği, bir çoğunun yaralandığı ya da sakat kaldığı bu kazalar nedeniyle meydana gelen ekonomik kayıpların çok yüksek olduğu görülmektedir. Ekonomik ve sosyal yaşam üzerinde böylesine derin etkileri bulunan trafik sorununun, bireyleri ve kurumlarıyla toplumun tamamını ilgilendirmesi nedeniyle trafik konusunda kararlı önlemlerin alınması, eğitim desteğinin sağlanması, iletişim tekniklerine uygun olarak hazırlanmış uyarıcı ve eğitici materyallerin ülke genelinde yaygın ve etkili şekilde kullanılarak bireysel ve toplumsal duyarlılık ve trafik bilinci oluşturulması gerekmektedir" dedi.


Çok sayıda kişinin ölmesine, yaralanmasına ve sakat kalmasına neden olan trafik kazalarının üzücü sonuçları ile ülkemizde çözüm bekleyen sorunların arasında yerini ve önceliğini koruduğunu dile getiren Vali Erdal Ata ise; "Tüm değerlerin üzerinde olan insan yaşamına etkisinin yarı sıra ekonomik boyutlarda zararlara yol açan kazaların önlenmesi için yalnız yetkililerden çözüm beklenmemeli. Bizler de bireysel olarak trafikteki sorumluluklarımızı yerine getirmekle gerekli hassasiyeti göstermeliyiz" şeklinde konuştu.


Trafik konusunda ZKÜ Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Serhat Küçükali ve Trafik kazalarında ilk yardım konularında Acil Tıp Uzmanı Yeliz Berk tarafından seminer verildi. Programda yılın trafik polisleri İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personeli Ahmet Çelik ve Serkan İnce, yılın jandarma trafik görevlisi Jnd. Baş. Çvş. Mehmet Sarı, Yılın Zabıtası Hilmi Çetin ve 112 Acil Servis Dr. Erol Arık, Acil Tıp Teknisyeni Yeter Güney, İrfan Saka ile yılın ticari araç şoförü Vedat Balıkçı´ya ödülleri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen afiş, şiir ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından düzenlenen program sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi