KESK&[#]8217;e bağlı Eğitim-Sen Gökçebey Temsilciliği tarafından Belediye Sosyal Tesisleri&[#]8217;nde düzenlenen İbrahim Tığ söyleşi ve kitap imza gününe; Gökçebey Belediye Başkanı M. Zeki Kılınçarslan, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Vural Cebecioğlu, Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Tarih Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Adem Kara, AK Parti Gökçebey Belediye Başkanı Adayı Vedat Öztürk, Gökçebey Milli Eğitim Şube Müdürü Fazlı Aytaç, Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Kurucu Üyesi M. Naci Kocabıyık ve Gökçebeyli sanatseverler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Eğitim-Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol, &[#]8220;Bölgemizin yetiştirdiği gazeteci, şair ve yazar İbrahim Tığ&[#]8217;ı Gökçebey&[#]8217;de sanatseverlerimizle buluşturmaktan ve ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz&[#]8221; dedi.

BÜYÜKKOL: &[#]8220;ŞEHİRLER, SANATÇILARIYLA YAŞAR&[#]8221;

Büyükkol şunları söyledi:

&[#]8220;Toplumların aydınlanmasında, gelişmesinde, gelecek nesillere aktarılmasında kültür ve sanatın yeri büyüktür. Kültür ev sanatından yoksun milletlerin ilerlediği, geliştiği görülmemiştir. Bu yüzden toplumlar önce sanatçısıyla, bilim adamıyla, müzisyeniyle, heykeltıraşıyla, varlığını sürdürecek ve sanatçısıyla yaşayacaktır. Toplumların ayakta kalmalarına en büyük etken sanatı ve sanatçısıdır. Şehirler binalarıyla, yolarıyla değil içinde yaşadığı sanatçısıyla yaşarlar. Bizler de bu amaç doğrultusunda bölgemizin ve ülkemizin tanıdığı değerli yazar, şair İbrahim Tığ&[#]8217;ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz&[#]8221;

KILINÇARSLAN: &[#]8220;TOPLUMLARIN GELİŞMESİNDEKİ EN BÜYÜK ETKEN KÜLTÜRDÜR&[#]8221;

Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan da, &[#]8220;Böyle bir etkinliği Gökçebey&[#]8217;de Belediye Sosyal Tesisleri&[#]8217;nde bizi bu amaçla topladıkları için, bu güzelliğe ortak ettikleri için değerli gazeteci arkadaşımız İbrahim Tığ&[#]8217;a ve etkinlikte emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten toplumların gelişmesinde en büyük etken, kültür seviyesinin üst sıralara çıkarılmasıdır&[#]8221; dedi.

Eğitim-Sen Gökçebey Temsilciliğine böyle bir etkinliği düzenledikleri için teşekkür eden Başkan Kılınçarslan, &[#]8220;Eğitim-Senli arkadaşlarımız da bu görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda da biz yerel yöneticiler olarak bir eğitimci olarak yaptıkları bu olumlu girişimlerin her zaman arkasında durduk ve durmaya da devam edeceğiz. Büyük Önder Atatürk&[#]8217;ün bizi gösterdiği çağdaş, Atatürk devrimleri yolundaki yolumuzdan asla şaşmadan, kimseye taviz vermeden, sonuna kadar onun gösterdiği hedeflere ulaşma çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

Devrek Kültürünü ve Türkülerini Araştırma Kurulu Korosu, Devrek yöresinden derlenen 8 türküden oluşan bir konser verdi. Kurul Üyesi Feridun Kırımlı başkanlığında yapılan konserde, Devrek yöresine ait hiç bilinmeyen ve Kurul tarafından ortaya çıkarılan 8 yeni türkü, Gökçebeyli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Daha sonra Kaynak Yayınları arasında çıkan &[#]8220;Rüştü Onur&[#]8221; ve Nokta Yayınları arasında çıkan &[#]8220;Sarıaylar&[#]8221; kitapları üzerine bir konuşma yapan İbrahim Tığ, &[#]8220;Rüştü´nün Mediha´ya yazdığı 71 mektup ile hiç bir yerde yer almayan 7 şiirine de ilk kez bu kitabımızda yer verdik. Rüştü Onur&[#]8217;un ömrü yetmiş olsaydı, bugün bir Orhan Veli, bir Melih Cevdet, bir Cumalı, bir Oktay Rıfat olurdu. Daha çok eserler verirdi. İşte zamansız ölümü bizi bundan yoksun bıraktı&[#]8221; dedi.

Tığ, daha sonra Gökçebeyli sanatseverlere kitaplarını imzaladı.
Editör: Pusula Gazetesi