"Benim aday olmak gibi bir talebim, böyle bir görüşmem yada böyle bir teklif de yok. Üçüncü aday olma durumunda olanlar var. Ama ben değilim. Bu konuda isimde vermeyeceğim. Hazır vaziyette bekliyorlar. Şu aşamada ikinci ya da üçüncü adayın hiçbir şansı yok."


"Bizim ne taraf olduğumuz belli. Bizim Başkanımız Hamdi Uçar. Ben aday olmak istesem adaylığımı gizleyecek bir şeyim olmaz. Ki ben aday olsam ne olacak? Celil Uzun da aday ne olacak? Biz seçimi az çok tahmin ediyoruz. Bunların beklentileri başka. Bu bir stratejidir."


Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Mercimek, Ak Parti İl Başkanlığı&[#]8217;na aday olduğu yönünde çıkan haberleri yalanladı. İl Başkanlığı&[#]8217;na aday olmayı düşünmediğini ve bunun birilerinin stratejisi olduğunu belirten Mercimek; "Ben aday olsam ne olacak. Celil Uzun da aday ne olacak. Şu aşamada ikinci ya da üçüncü adayın hiçbir şansı yok" dedi.


Adaylığının söz konusu olmadığını ve Hamdi Uçar´ın tarafında olduklarını söyleyen Hüseyin Mercimek, konuşmasında şunları söyledi: "Şu aşamada adaylığım gibi bir konu söz konusu değil. Ayrıca benim böyle bir talebim ve böyle bir görüşmem yada böyle bir teklif de yok. Ama bazı basın mensupları yazıyorlar. Bunu birilerimi yazdırıyor, kendi kafasından mı yazdırıyor bilemiyorum. Orada ince bir mesaj var. Bunu yazdırıyorlar sonradan da diyorlar ki, ´bak bunlar bunun ikinci planı. Ben kendilerine söylemiştim, bak benim söylediğime geliyorlar´ diyor. Halbuki biz böyle bir beyanat vermedik. Böyle bir oluşum da yok. Olmuş olsa dediği geçerli olacak. Biz böyle bir beyanat vermedik. Bir başkası da vermedi. Vereni tahmin ediyorum ama tahminden öteye de geçmiyor. Herhalde bunu kendileri düzenliyorlar onun sonunda da açıklamayı da kendileri yapıyorlar."


´Başka senaryolar var´


Kendisinin aday olmayı düşünmediğini fakat hazırda bir adayın olduğunu ifade eden Mercimek; "Başka senaryolarda var. Yani üçüncü aday olma durumda olanlarda var. Ama ben değilim. Bu konuda isimde vermeyeceğim. Bunun hazırlığını da yaptılar. Şuanda hazır vaziyette bekliyorlar. Ama bunların da şansı yok. Şu aşamada ikinci ya da üçüncü adayın hiçbir şansı yok. Biz bir ekibiz ve Hamdi Başkan&[#]8217;la beraber yürüyoruz. Ama Hamdi, ´Ben olmuyorum gel sen olacaksın ve ben seni destekleyeceğim´ derse o zaman bir şey diyemeyiz. Ama biz şuanda rahatız.


Çalışmalarımız devam ediyor. Seçimi alacağız. Onun dışında bir hesabımız veya çalışmamız yok. Ön plana ben atılıyorum ama aday olacak kişi ben değilim. Aday olsam da arkasında dururum" dedi.


´Bizim tarafımız belli´


Seçime yönelik çalışmalarının devam ettiğini ve seçimi kazanacaklarını söyleyen Mercimek; "Bizim ne taraf olduğumuz belli. Bizim Başkanımız Hamdi Uçar. Ekibimizle hep beraber çalışıp mücadele ediyoruz. Nerede olduğumuzu herkes biliyor. Bu bir stratejidir.


Yoksa ben aday olmak istesem adaylığımı gizleyecek bir şeyim olmaz. Ben aday olmayı hiç düşünmedim. Ki ben aday olsam ne olacak? Celil Uzun da aday ne olacak? Biz seçimi az çok tahmin ediyoruz. Bunların beklentileri başka. Şimdi bunlar Genel Merkez&[#]8217;den gelecek haberi bekliyorlar. Ama onların beklediği haberin onlara geleceğini de zannetmiyorum. Bizim edindiğimiz intibalarda da böyle bir şey yok.


Yani görevden alma, Hamdi aday olamayacak, Celil sen gel veya üçüncü bir aday gibi bir şey yok. Bizim bugüne kadar izlenimimiz böyle bir durumun olmayacağı yönünde. Çalışmalarımızı yapıyoruz, seçimlere gireceğiz, adayımız Hamdi Bey´dir. Ama olmazda önümüze başka bir pozisyon çıkarsa o zaman ona göre değerlendirme yaparız" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi