Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyelerinin istifa etme sebeplerini ve MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın kendi meclis üyelerine para teklif ettikleri yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Başkan Karaduman, istifalara saygı duymak gerektiğini ve istifa eden kişilerin hizmet yarışı değil, ikbal yarışı içerisinde olduklarını ifade etti.

Başkan Karaduman, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın, “Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerimize ahlaksızca tekliflerde bulunuyorlar. Bizim meclis üyelerimiz satılık değildir” sözlerine ise, “Eğer böyle bir iddiaları varsa, ben onları ispata davet ediyorum. İspatlasınlar, biz de yüzleşelim” diye yanıt verdi.

Karaduman, açıklamasında şunları söyledi:

“İSTİFALARA SAYGI DUYMAK GEREKİR”

“Biz listeleri oluştururken Genel Merkezimizin oluşturduğu komisyonla bu isimlerin hepsini paylaştık. Teşkilatımız içerisinde İl Başkanımız, İlçe Başkanları arkadaşlarımız, İl Kadın Kolları, İl Gençlik Kolları ve Belediye Başkan Adaylarının oluştuğu komisyon üzerinde görüşüldü. Genel Merkezimizin kıstasları her şey göz önünde bulunduruldu. Genel Merkezimizde Haluk İpek Bey’in oluşturduğu komisyonda bunlar görüşüldü. Nihai kararı da Bölge Koordinatörümüz, Bolu Milletvekilimiz Ali Ercoşkun ile yaptığımız toplantıda vermiş olduk. Bu bir hizmet yarışıdır ama hizmet yerine ikbal yarışı çerisinde olan arkadaşlarımız, bu yarıştan kendileri ayrılmak istediler. Hepsine saygımız sonsuzdur. Biz yerel seçimlere odaklı çalışmalarımıza devam ediyoruz. AK Parti ailesi, çok büyük ve geniş bir ailedir. İnşallah birlik ve beraberliğimizi bozmadan yerine önereceğimiz arkadaşlarla birlikte yolumuza devam edeceğiz. İstifalara saygı duymak lazım... İkbal yarışı içerisinde olan arkadaşlarımızın bu yarış içerisinde olmaması tabi ki bizim de düşüncemizin içerisindedir. ‘Ben bu sırayı beğenmedim’ diyen arkadaşlarımızın yolu açık olsun. Bizim telefon görüşmelerimizde sıralamadan dolayı istifa ettiklerini söylediler. Şu ana kadar da İlçe Seçim Kurulu’ndan bize intikal eden iki tane istifa var. Sonuçta bir seçime giriyorsunuz ve burada sıralamadan ziyade Zonguldak’a nasıl hizmet edileceğini konuşmamız gerekiyor. 1 numara ile 28 numara arasında bir fark olmaması gerekiyor. Sonuçta bu bir hizmet yarışıdır. Bu istifalardan biz de üzüntü duyuyoruz.”

“İSPATLASINLAR, BİZ DE YÜZLEŞELİM”

“Bizim hiçbir Belediye ve İl Genel Meclisi üyesine böyle bir teklifimizin olması bile söz konusu değil. Biz kendi işimize bakıyoruz. Muhalefette meclis üyeliklerinde hangi kişiler var, isimlerini dahi bilmiyorum. Seçimler yaklaştıkça, bu tip karalamalar çıkacaktır. Ben sadece AK Parti Merkez İlçe Başkanı ve Zonguldak’ta yaşayan bir insan olarak şunu söylüyorum: Biz sadece insanlara ve Zonguldak’a ne yapacağımızı anlatıyoruz. Adayımız da kendi düşüncelerini de vatandaşlarla paylaşıyor. Muhalefetin eleştirilerine saygı duyuyoruz, ama böyle kişisel ve bireysel eleştiriler hiç kabul edilmeyecek eleştirilerdir. Bizim projelerimizle ilgili bir eleştirileri varsa, onları masaya yatırsınlar. Biz Bakanlıkların kaynaklarıyla Zonguldak’a yeniden bir Zonguldak yapmak istiyoruz. Muhalefetin yaptıkları kendilerini bağlıyor. Bizim ne belediye meclis üyelerine nede il genel meclisi üyelerine teklifimizin olması bile düşünülmemiştir. Eğer böyle bir iddiaları varsa ben onları ispata davet ediyorum. İspatlasınlar bizde yüzleşelim.”

Editör: Pusula Gazetesi