Sarıgül, Belediye Binası&[#]8217;ndaki toplantıda gazetecilerin DSP Genel Başkanlığı&[#]8217;na aday olup olmayacağına dair merak edilen sorularını yanıtladı.

´Türkiye´nin yeni başbakana ihtiyacı var´

Bu konuyu Perşembe günü vereceği karar ile ilgili açıklayacağını vurgulayan Sarıgül, asıl hedefinin başbakanlık olduğunu belirterek; "Konu ile ilgili önümüzdeki hafta içinde açıklama yapacağımdan şimdi konuşmak istemiyorum. Türkiye´nin şu anda yeni değişime, dönüşüme, heyecana, Başbakan adayına ihtiyacı var. Türkiye bu heyecanı ve dönüşümü beklemektedir. Türkiye´nin yeni bir başbakana ihtiyacı var. Ülkemizin her bölgesini, taşını toprağını dolaşarak oralardaki insanlarımızın gönlünde sevgi üzerine dünyalar kurmak istiyoruz. Çünkü Türkiye, bayrağı ve toprağından ayrılmayan, inançlarına saygı gösteren ulusal değişimi sağlayacak bir yapıyı bekliyor" dedi.


Gazetecilerin Yeni bir parti kurulup kurulmamasıyla ile ilgili sorularına ise Sarıgül şöyle yanıtladı: "Türkiye neyi istiyor. İnsanlarımızı dinleyeceğiz. Yurttaşlarım neyi istiyorsa onu yapacağız. Takdiri, tüm sosyal demokratlar ve biz iktidar bekliyoruz. Türkiye´nin düğümleri bağlı o düğümleri halkın gücü ile açacağız."


Sarıgül, DSP Genel Başkanlığı´ndan ayrılan Zeki Sezer ile ilgili bir soruya ise Sezer´i sevdiğini, saydığını ve istifası ile demokrasi dersi verdiğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi