Türkiye Kamu-Sen&[#]8217;e bağlı Türk Sağlık-Sen&[#]8217;in 5&[#]8217;inci Olağan Genel Kurulu, 15-16 Şubat 2014 tarihlerinde Ankara´da gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurul&[#]8217;da mevcut Genel Başkan Önder Kahveci, yeniden Genel Başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği görevlerinde de bulunan Türk Sağlık-Sen Eğitim ve Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı&[#]8217;na aday oldu. Uysal, delegelerin oyunu alarak Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi. 212 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi&[#]8217;ni Başkan Arzu Kara ile Recep Alataş temsil etti.

5&[#]8217;inci Olağan Genel Kurul Sonucunda Türk Sağlık-Sen´in yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Genel Başkan Önder Kahveci (Genel Başkan), Genel Başkan Yardımcısı (İdari) Mustafa Genç, Genel Başkan Yardımcısı (Mali) Hasan Şirin, Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlandırma) Abdurrahman Uysal, Genel Başkan Yardımcısı (Toplu Sözleşme ve Mevzuat) İsmail Türk, Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Basın) Yusuf Alan, Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal İşler ve Dış İlişkiler) Ümit Turhan.

Denetleme Kurulu: Kenan Karaçam, Latif Karagöz, Mustafa Erkinisli, Rayif Kurşunluoğlu, Hamza Olgun.

Disiplin Kurulu: Adem Demir, Süleyman Koçarslan, Yasemin Zengin, Şenol Atıcı, Ahmet Bozkurt.

Genel Başkan Önder Kahveci, 5&[#]8217;inci Olağan Genel Kurul&[#]8217;un tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada, bir kongre sürecinin daha tamamlandığını belirterek, &[#]8220;22 yıllık mücadeleyi, fedakarlığı 5&[#]8217;inci Olağan Genel Kurulumuzla bir kez daha taçlandırdık. Kongremiz, Türkiye Kamu-Sen´in ve Türk Sağlık-Sen´in demokrasiyi ve demokratik hakları kullanmada ne kadar olgun olduğunu ve özümsediğini herkese bir kez daha gösterdiği bir süreç olmuştur. Kongremiz hayırlı uğurlu olsun&[#]8221; dedi.

Kahveci, önümüzdeki dönemde hedeflere ulaşmak için yoğun bir mücadele göstereceklerini belirterek, &[#]8220;Önümüzdeki süreçte hep beraber teşkilat olarak yoğun bir mücadele göstereceğiz. 81 Şube Başkanımız, 500 Şube yöneticimiz ve 3 binin üzerinde işyeri temsilcimizle birlikte sendikamız için çok çalışacağız. Hedeflerimizi gerçekleştirmenin çabası içinde olacağız. Teşkilat olarak bunun için gücümüzde var kararlığımızda var&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi