Ziyaret sırasında bir matbaa tesisine giren Uysal, işletme sahibinden matbaa makineleri hakkında bilgi aldı, oto alım-satım işinin merkezi haline gelen Müftü Mahallesi’nde Ereğli’nin ekonomik durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ereğli günden güne gerileyen ekonomisi nedeniyle işlerinde büyük düşüş yaşayan esnaf, göreve geldiği gün, festivalleri bırakıp; Ereğli’deki işsizliğin çözümünü bulmasını istedi.

Ereğli’de yaklaşık 15 bin işsiz bulunduğunu, bunun Ereğli ekonomisine doğrudan etki ettiğinin altını çizen esnaf; mevcut Belediye başkanı Halil Posbıyık’ın yatırımcının kapısında yatması gerektiğini, fakat yapmadığını, istihdam için hiçbir çaba sarf etmediğini belirtti.

Yaklaşık 100 esnafı gezen ve benzer şikayetler duyan Uysal, esnafın şikayetlerini tek tek not alarak, “Aldığım bu notları 31 Mart sabahı, masanın üzerine koymak için saklayacağım. Hep birlikte olduktan sonra aşamayacağımız hiçbir sorun yok. Size söz veriyorum” dedi.

Uysal, daha sonra Kırmacı Mahallesi’nde tertiplenen kahve toplantısı katılmak üzere ziyaretlerine ara verdi.

Esnaf ziyareti sırasında BEÜ´ye bağlı Ereğli Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar ile karşılaşan Dr. Uysal, “Seçimlerden sonra sizinle çok daha sık görüşeceğiz. Ereğli’de öğrenci sayımızı arttırmak için güzel projelerimiz var” dedi.

Dekan Azar da, “Ereğli’ye katkı sağlayacak her türlü projeye açığız” şeklinde konuştu
Editör: Pusula Gazetesi