CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP´li belediye başkanlarını ziyaret etmek amacıyla Zonguldak´a geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendine has üslupla hükümetin kabine değişikliğini şöyle değerlendirdi: "Zonguldak´ta bir belediye başkanı seçtiniz hükümetin yarısı dün gitti. Önümüzdeki seçimde tümünü göndereceksiniz."
Zonguldak´ın Devrek ilçesi girişinde düzenlenen karşılama töreninin ardından Deniz Baykal ve beraberindekiler önce Gökçebey ilçesi CHP´li Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan´ı ziyaret etti. Ardından seçim otobüsüyle Zonguldak´ın kent merkezine gelen Baykal, Zonguldak Belediyesi´ne çıkarak Başkan İsmail Eşref´i makamında ziyaret etti. Zonguldak Beldiye Başkanı İsmail Eşref, CHP´li çevre ilçe ve belde belediye başkanları, Zonguldak, Bartın illeri CHP milletvekilleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Baykal´a Başkan Eşref tarafından madenci heykeli ve plaket verildi. Belediye önünde kurulan kürsüden halka seslenen Baykal, CHP´li belediyelerin iyi hizmet vermesi için tüm belediyelerin ve partinin imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.
Hükümetin kabine değişikliğini de kendi üslubuyla değerlendiren Baykal, şunları söyledi: "Manzaraya bakınca seçimde her şey bitmiş gözükmüyor. Sizlerde ´seçim devam ediyor´ anlayışı var. ´Gerisi de var´ der gibi bir haliniz var. Olay sadece belediye olayı değildir. Gerçi, ´Biz işaret fişeğini yaktık, işareti verdik, gerisi gelecek´ diyorsunuz. Öylemi? Zonguldak´ta bir belediye başkanı seçtiniz, hükümetin yarısı dün gitti. Önümüzdeki seçimde tümünü götüreceksiniz. Türkiye böyle gitmez, böyle gitmemeli."

MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIK ZIRHINI YIRTIN
Türkiye´nin kendisine sahip çıkılmasını beklediğini anlatan Baykal, sözlerine şöyle devam etti: "Yolsuzluklara meydan bırakmayacaksınız. Milletvekillerinin dokunulmazlık zırhını önümüzdeki seçimlerde yırtıp atacaksınız. Herkesin hakkını, hukukunu sizler koruyacaksınız."
Seçim öncesinde miting için çok istemesine ve program yapmasına rağmen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu´nun helikopterinin düşmesi nedeniyle gezi programını iptal ettiklerini hatırlatan Baykal, miting sözünü tutmak için yine Zonguldak´ı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi