Zonguldak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünce sağlık personellerine yönelik düzenlenen &[#]8220;Yenidoğan Canlandırma Eğitimi&[#]8221; sona erdi.

Emirgan Hotel&[#]8217;de üç gün süren eğitimlere, il genelindeki çeşitli hastanelerde görev yapan 25 doktor, 50 ebe, hemşire ve anestezi teknisyeni olmak üzere 75 sağlık personeli katıldı. Eğitim, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı&[#]8217;nda görevli eğitimcilerden Uzman Dr. Murat Ersoy, Uzman Dr. Selçuk Gürel, Dr. Ümmü Hatipoğlu, Hemşire Dilek Burbut, Hemşire Ayla Kurt Ataman, Bülent Ecevit Üniversitesi&[#]8217;nden (BEÜ) Doç. Dr. Cumhur Aydemir, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi&[#]8217;nden Ebe Şengül Bayrak tarafından verildi.

Eğitimin ardından düzenlenen sertifika törenine; Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Yusuf Kaya, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Özkan Gün, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu katıldı.

Sertifika töreninde bir konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Yusuf Kaya, &[#]8220;Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı, ilimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü&[#]8217;nce yürütülen Yenidoğan Canlandırma Programı kapsamında yenidoğan asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla uygulayıcı ve eğitici eğitim verildi. Bu eğitimleri sağlık personelleri başarıyla tamamladı. Kursa katılan eğitimcilerimiz başta olmak üzere kursa katılan katılımcılarımıza teşekkür etmek istiyorum&[#]8221; dedi.

Daha sonra sertifika törenine katılan protokol ve eğitimciler tarafından kursa katılan sağlıkçılara sertifikaları verildi.

Editör: Pusula Gazetesi