Yurt içinden ve yurtdışından katılımcıların her geçen yıl ciddi oranda arttığı, seyahat endüstrisinde birçok ilke sahne olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı- EMITT, İstanbul Beylikdüzü&[#]8217;ndeki TÜYAP Fuar Merkezi&[#]8217;nde gerçekleştirildi.

İlk kez 1997 yılında İstanbul&[#]8217;da &[#]8220;Voyager-Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı&[#]8221; adıyla düzenlenen ve süreç içinde gördüğü ilgiyle sıra dışı bir büyüme kaydeden EMITT Fuarı, yalnızca katılan ülke sayısı, kurulan stant ve alan olarak büyümekle kalmadı, Türkiye turizm sektörünün de aynası oldu.

Bu yıl 18&[#]8217;inci kez kapılarını açan EMITT Fuarı, seyahat endüstrisi profesyonellerinin yanı sıra sektör ile ilişkili kesimlerin bir araya gelmesine vesile olan turizm tedarikçileri bölümü ile de bir tanışma, buluşma, kaynaşma, işbirliği ve ticaret platformu olarak önemli işlev gördü.

Uluslararası turizm fuarları arasında hızla yükselen ve daha önce kendine koyduğu dünyanın turizm sektöründeki ilk 5&[#]8217;i arasına girme hedefini gerçekleştiren EMITT&[#]8217;in yeni hedefi ilk 3 arasına girmek olarak açıklandı.

Her yıl farklı konseptlerle ziyaretçilerini ağırlayan fuarda bu yıl iki yeni uygulama gerçekleştirilerek kış turizm ve sağlık turizmi için ayrı salon açıldı.

Yeni bir katılım rekoruna imza atma hedefiyle düzenlenen 18&[#]8217;inci EMITT Fuarı´na bu yıl ilk kez katılan ülkeler arasında Nepal, Mauritius, Kamboçya ve Moğolistan´ın yanı sıra Yunanistan ilk kez tek çatı altında fuarda yerini aldı. Yurtdışından toplam 70 ülkenin katıldığı fuar bu özelliği ile bölgede ve Türkiye&[#]8217;de düzenlenen turizm fuarları içinde yurtdışı katılımı en yüksek fuar olarak gerçekleştirildi.

Seyahat endüstrisi profesyonellerinin yanı sıra sektör ile ilişkili kesimler için önemli bir buluşma alanı haline gelen fuarda oluşturulan turizm tedarikçileri salonu da sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi ve yeni işbirliği olanaklarının araştırılmasında önemli bir işlev gördü.

TÜYAP Fuar Merkezi&[#]8217;ndeki toplam 65 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu 11 salonda gerçekleştirilen fuarda bu yıl 71 ülkeden 4 bin 500&[#]8217;ün üzerinde katılımcı yer aldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı&[#]8217;nın (BAKKA) 150 bin TL&[#]8217;lik bir bütçe ile toplam 415 metrekarelik bir alanda katıldığı EMITT Fuarı&[#]8217;nda Zonguldak, Bartın ve Karabük illeri ve ilçelerinin kültür ve turizm değerleri başarıyla tanıtıldı. Yerli ve yabancı seyahat işletmesi sahibi ve temsilcilerine bölgemiz turizmi hakkında detaylı bilginin görsel şovlar eşliğinde aktarıldığı organizasyonda ziyaretçilere yöresel ürünler ikram edilerek, bölgenin sahip olduğu eşsiz damak tadı da tüm dünyaya sunuldu. İllerin stantlarında; Safranbolu evlerinden Devrek bastonuna, Bartın tel kırmasından Ereğli çileğine, Zonguldak mağaralarından Amasra sahillerine kadar bölgenin sahip olduğu alternatif turizm imkânları ve yerel kültürel değerleri ziyaretçilerle paylaşıldı.

BAKKA&[#]8217;nın bu yıl 4&[#]8217;üncü kez katıldığı EMITT Fuarı&[#]8217;ndaki Zonguldak, Bartın ve Karabük stantları, başta bölge illerin Valileri, ilçelerin Kaymakamları, il ve ilçelerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, TSO yöneticileri olmak üzere ulusal ve uluslararası protokol üyeleri ve ziyaretçilerden tam not aldı.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı&[#]8217;nın, Mali Destek Programları, Teknik Destekler, Doğrudan Faaliyet Destekleri gibi etkili finans katkılarının yanında bölgenin her türlü potansiyelinin başarıyla tanıtılmasına yönelik ulusal/uluslararası organizasyonlardaki etkinliği de bir kez daha ortaya konuldu.

BAKKA&[#]8217;nın EMITT Fuarı&[#]8217;ndaki başarısı, önceden belirlenmiş kategorilerde fuar sonrasında yapılan değerlendirme sonucunda &[#]8220;En Etkin Tanıtım Ödülü&[#]8221;nün fuara işbirliği halinde katılım sağlayan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Birliği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı&[#]8217;na verilmek suretiyle de taçlandırıldı.
Editör: Pusula Gazetesi