Dershanelerin kapatılmasını öngören yasa tasarısı dün gece geç saatte TBMM´ye geldi. Tasarıda dershanelerin kapatılmasının yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı´nın müsteşar hariç tüm üst düzey yönetiminin değişmesi de yer alıyor.

Tasarıya eklenen geçici madde ile Müsteşar Yardımcıları, Talim Terbiye Kurulu Başkan ve Üyeleri, tüm genel müdürler, grup başkanları ile 81 il milli eğitim müdürlerinin görevlerinin, ‘kanun yürürlüğe girdiği tarihte sona ereceği hükme bağlandı. Tasarıda bu görevlerde bulunanların ‘bu maddenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona ereceği vurgulandı.

4 YILLIK OKUL MÜDÜRLERİ DE GİDİYOR

Tasarı ile yine okul müdür ve yardımcılarının görev süreleri de belirlendi. Kanun yürürlüğe girdiği tarihte 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olanların, bu görevlerinin ‘hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona ereceği belirtildi.

Tasarının meclisten geçmesinin ardından Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek başta olmak üzere bir çok şube müdürü ve okul müdürünün de görevden alınabileceği belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi