Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, beraberindeki partililerle birlikte parti binasında basın toplantısı düzenlediler. Bükrü ve Malkoç, Seçim Koordinasyon Merkezi&[#]8217;nin açılışı için CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce&[#]8217;nin Devrek&[#]8217;e geleceğini belirterek, Devrek gündemini meşgul eden Tabur&[#]8217;un yerine açık cezaevi yapılmak istenmesine karşı olduklarını açıkladılar.

MALKOÇ: &[#]8220;HALKIMIZI MECLİSİN CESUR SESİ SAYIN İNCE&[#]8217;Yİ KARŞILAMAYA DAVET EDİYORUZ&[#]8221;

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce&[#]8217;nin kendisine destek vermek üzere 10 Şubat 2014 Pazartesi günü saat 12.30&[#]8217;da Devrek&[#]8217;e gelip Seçim Koordinasyon Merkezi&[#]8217;nin resmi açılışını yapacağını söyleyen CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, &[#]8220;Devrek&[#]8217;in geleceğini hep birlikte yeniden planlamak adına başlattığımız sevgi, başarı, emek yolculuğumuz sizlerin desteğiyle her geçen gün farklı bir ivme kazanmaktadır. Bu, zorlu, bir o kadar da onurlu mücadelemize güç vermek adına CHP Grup Başkanvekilimiz Sayın Muharrem İnce ilçemize gelerek, 10 Şubat Pazartesi günü saat 12.30&[#]8217;da Devrek Cumhuriyet Alanı&[#]8217;ndaki seçim büromuzun açılışını yaparak halkımıza seslenecektir. Partili-partisiz tüm Devrek halkını meclisin cesur sesi Sayın Muharrem İnce&[#]8217;yi karşılamaya, ağırlamaya davet ediyoruz&[#]8221; dedi.

BÜKRÜ: &[#]8220;TABUR ALANI DEVREK&[#]8217;İN GELECEĞİDİR&[#]8221;

CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü de, Devrek&[#]8217;te kapanan Tabur&[#]8217;un yerine açık cezaevi kurulmak istenmesini eleştirdi. Başkan Bükrü, &[#]8220;Devrek&[#]8217;imizin geleceği olarak gördüğümüz tabur alanıyla ilgili verilen kararın vizyonla, planlamayla falan ilgisi yoktur. Tabur alanı, Devrek&[#]8217;in geleceğidir; bu alana yapılacak cezaevi de cinayettir; geleceğimizin yok edilmesidir&[#]8221; dedi.

Bükrü, şöyle konuştu:

&[#]8220;Yaklaşık 10 yıldır ilçemizin bu günleri ve geleceği için bir vizyonunun oluşturulmadığı görülmekle ve bilinmekle birlikte, yıllardır yönetime talip olanların ve yönetenlerin de arzuladıkları hiçbir hedefe ulaşamadıkları inkâr edilemez bir gerçektir. Birtakım günlük veya yıllık çalışmalar yapılmamış olsa da kalkınma ve gelişme anlamında ilçemiz resmen sınıfta kalmıştır. İlçemiz, bilhassa son yıllarda belli siyasi çekişmelerin içinde sıkışmış aynı görüşe sahip insanların kendi siyasi ikballerini Devrek&[#]8217;in geleceğinden daha önemli görmesiyle de kötüye olan gidişat hızlanmıştır.Ancak bugün geline noktada Devrek&[#]8217;imizin geleceği olarak gördüğümüz tabur alanıyla ilgili verilen kararın vizyonla planlamayla falan ilgisi yoktur. Bu çılgın projeyi de allayıp-pullayıp pazarlamaya kalkmak; resmen bizleri, Devrek halkını kandırmaktır. Halkın gücünü dillerinden düşürmeyenler; halkın desteğiyle bir yere gelenler, halkın sesine de kulak vermek zorundadırlar. Değişim ve gelişim vizyonu içine halkın dahil edilmesi olmazsa olmazdır. Bir uzlaşma ortamının yaratılması, varılmak istenen hedefin önündeki bütün engelleri kaldıracaktır. Bu uzlaşının, birlikteliğin temelleri de atılmaya başlanmıştır. Bunlara rağmen bu birlikteliği ve bütünleşmeyi engelleyecek unsurlar olabileceği gibi bunların yaratacağı engellerin kaldırılmasının yolu da yine toplumsal uzlaşma ve hoşgörüden geçmektedir. Bireysel ve toplumsal özveri, her zaman verimliliği artırıp huzuru getirecek vazgeçilmez bir unsurdur. Artık yetki sahibi insanlarında bu özveriyi kararlı bir şekilde gösterme zamanıdır. Bu anlamda herkese sorumluluklarını bir kez daha hatırlatıyor hepinize saygılar sunuyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi