Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde 21 yaşındaki Erkan Sezer, askere giderken otogarda babasına doğum günü sürprizi yaptı. İki oğlu askerde olan Hasan Sezer, üçüncü oğlunu pasta keserek askere gönderdi.

3 erkek çocuk sahibi Asiye ve Hasan Sezer çiftinin büyük oğulları 24 yaşındaki Sercan Sezer, 4 yıl önce vatani görevini yapmak üzere gittiği askerde Piyade Komando Uzman Çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri´ne katıldı. Sercan Sezer, Şırnak Uludere´de görevini sürdürürken, 3 ay önce askere giden kardeşi 22 yaşındaki Serkan Sezer de Van´da vatani görevini yapıyor. Sezer çifti, dün akşam küçük çocukları Erkan Sezer´i de askere göndermenin gururunu yaşadı.

Erkan Sezer, otogarda toplanan yakınları ve arkadaşları tarafından davul zurna eşliğinde askere uğurlanırken, babasına doğum günü sürprizi yaptı. Erkan Sezer, üzerinde Türk bayrağı bulunan pastayı kesip yeni yaşını kutladığı babasına ikram etti. Arkadaşları ile davul-zurna eşliğinde halay çeken Erkan Sezer, ilk şınavını da babasının komutu ile çekti. Arkadaşlarının, ´En büyük asker bizim asker´ sloganları eşliğinde omuzlara alınıp havaya atılan Erkan Sezer, çok mutlu olduğunu söyledi. Erkan Sezer, ağabeyi askerde olmasına rağmen askerliğini erteletmeyi düşünmediğini belirtti.

Erkek berberi Hasan Sezer ise, bir oğlu daha olsa onu da askere göndermeye hazır olduğunu belirtti. Hasan Sezer, "Yaş günümde oğlumu askere göndermekten çok mutluyum" dedi. Ağlayan Asiye Sezer ise çocuklarının üçü ile de gurur duyduğunu belirtti. Erkan Sezer, arkadaşlarının omuzlarında bindiği otobüsle Isparta Piyade Komando Er Eğitim Acemi Birliği´ne gitmek üzere yola çıktı.
Editör: Pusula Gazetesi