Zonguldak Kent Konseyi Başkanı ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İl Temsilcisi Yesari Sezgin, Çarşı Polis Merkezi ile eski Gümrük binasının olduğu alana İl Özel İdare binasının yapılması fikrinin yanlış olduğunu söyledi. Valilik, Adliye ve Belediye binalarının yerlerinin yanlış olduğunu savunan Başkan Sezgin, kamu kuruluşlarının şehir merkezine yapılması taraftarı olmadıklarını söyledi. Özel İdare binasının o alana yapıldığı takdirde Kadırga yokuşundaki trafik yoğunluğunu daha da artıracağına dikkati çeken Sezgin, “Merkezde olmasına gerek yok. Bu binaları şehrin dışına taşımamız gerekir” diye konuştu.

Sezgin, Pusula’ya yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Özellikle kamu kuruluşlarının şehir merkezine yapılması taraftarı değiliz. Kurumların, binaların artık şehrin dışına taşınsın ki, şehrin yoğunluğunu azaltmamız lazım. Bunlar hem yaya hem de trafik yoğunluğunu etkileyecek şeyler bunlar. Zonguldak’ta herkes senelerden beri Adliye, Valilik ve belediye binasının yanlış yere yapıldığını söyler. Ama yanına ikinci bir adliye binası yapılması gündeme geldiğinde bizim dışımızda ve ya herhangi bir sivil toplum örgütünün dışında hiç kimse buna karşı çıkmaz. Bunlarla ilgili gerekli açıklamalarımızı yapmıştık. Aynı şekilde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası, Tekel binasının da oraya yapılmasının yanlış olduğunu söylemiştik. Hatta yargıya kadar taşımıştık. O alanın kent meydanı olarak kullanılmasını uygun buluyoruz. Hatta bir ara suçlu durumuna bile düştük. Şimdi de şehir merkezine yapılması düşünülen Özel İdare binası için de düşüncelerimiz aynı. Özel İdare’de herkesin her gün işi yok. Orada işi olan insanlar ya ayda bir ya da senede bir kere işi olur. Merkezde olmasına gerek yok. Bu binaları şehrin dışına taşımamız gerekir. Dolayısıyla bu binanın o alana yapılması fikri doğru değildir. Sadece Özel İdare binası demiyorum, bu binaların hepsini artık Gazipaşa’dan çıkartmamız gerekir. Bunları Valilik, Adliye binası için söyledik, şimdi yine aynı noktadayız. O bina oradaki trafik yoğunluğunu artıracak. Oraya gelip-gidenler uzaydan ışınlanarak gelmeyecek. Tabii ki oradaki Kadırga yolunu kullanarak gelecekler. Bu binaları oralara yapmayalım.”

DUYARSIZLIĞA SİTEM ETTİ…

Sezgin, “Zonguldak’ta herkes senelerden beri Adliye, Valilik ve belediye binasının yanlış yere yapıldığını söyler. Ama yanına ikinci bir adliye binası yapılması gündeme geldiğinde, bizim dışımızda hiç kimse buna karşı çıkmaz” diye sitemde bulundu. Pusula’nın haberinin ardından Valilikten ve Zonguldak Belediyesi’nden açıklama bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi